Cezalarını Çekerken, Gelir Elde Edecekler - Son Dakika
Yerel

Cezalarını Çekerken, Gelir Elde Edecekler

SÜLEYMAN TÜR / AHMET TADIK - Beşiri'de yaptırılan yüksek güvenlikli cezaevinde kalacak tutuklu ve hükümlü arasında yer alan işsizler meslek öğrenip, gelir elde edecek.

24.02.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN TÜR/ AHMET TADIK - Beşiri'de yaptırılan yüksek güvenlikli cezaevinde kalacak tutuklu ve hükümlü arasında yer alan işsizler meslek öğrenip, gelir elde edecek.

İlçede geçen yıl 370 dönüm alan üzerinde yapımına başlanan ve 80 milyon liraya mal olacak 2 bin 160 kişi kapasiteli cezaevinde 500'ü aşkın personel de görev yapacak. İşsiz tutuklu ve hükümlünün meslek öğrenmesi için mobilya, tekstil, metal ve deri atölyesinin oluşturulacağı cezaevinde ayrıca modern tarım teknikleri uygulamalarının gerçekleştirileceği 100 dönümlük tarım alanı da yer alacak.

"Tesislere eleman desteği sunmuş olacağız"

Ceza İnfaz Savcısı Mustafa Gönül AA muhabirine cezaevindeki atölyelerde çalışacak tutuklu ve hükümlülerin sigortalı olacağını ve günlük ücret alacaklarını söyledi.

Bu sayede tutuklu ve hükümlülerin ailelerine bağımlı olmadan ihtiyaçlarını karşılayacağını dile getiren Gönül, şöyle konuştu.

"100 dönümlük alanda sulu tarım yapılacak. İlgili kuruluşlardan gelecek uzmanlar, tutuklu ve hükümlülere modern tarım teknikleri öğretecek. Arazide mısır ve pamuk üretimi de gerçekleştirilecek. Burası cezaevinden ziyade bir eğitim ve meslek edinme yuvası olacak. Cezasını tamamlayanlar dışarıda öğrendikleri mesleği sürdürme imkanı bulunacak. Batman ve çevre illerdeki fabrikaların ihtiyaçlarına göre meslek kursuları da düzenlenecek. Bu sayede tesislere eleman desteği sunmuş olacağız."

Gönül, 9 bin nüfuslu bir ilçede büyük kapasiteli cezaevinin yapılmasının önemine değinerek, ilçeye haftada yaklaşık 10 bin ziyaretçinin geleceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezalarını Çekerken, Gelir Elde Edecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement