Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Güncel

Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Eski Başbakan Benflis, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Anayasa Konseyi'ne adaylık başvurusunu sundu.

04.03.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir'de Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını açıklayan eski Başbakan Ali Benflis, Anayasa Konseyi'ne adaylık başvurusunu sundu.

Eski Başbakan Benflis, Anayasa Konseyi'ne adaylık başvurusunu sunmasının ardından başkent Cezayir'de basın toplantısı düzenledi. Cezayir halkını kendi görüşlerini beyan etmeleri için sandık başına çağıran Benflis, "Halkın, güçlü bir şekilde oylarına sahip çıkması gerekiyor. Sandık başına gidilmemesi, sahtekarlar ve halkın oylarını çalanlar için kapı aralamak demektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden çekilmesi veya boykot etmesi yönündeki çağrıları değerlendiren Benflis, "Emin olun amacım, koltuk değil. Cezayir trenini, halkın istediği şekilde, olması gereken rayların üzerine yerleştirmek istiyorum" diye konuştu.

Benflis, belediyelerdeki yatırım anlaşmalarında dolandırıcılık yapılmasını eleştirerek, "Cezayir halkının, pek çok kişinin adının kayıtlardan alındığını ve bilgileri olmadan isimlerinin adaylık formlarına yazıldığını bilmeleri gerekiyor. Eğer adalet bağımsız ise devletin özel mülkü olan kayıtları kullananlar ve yasadışı yollarla adaylık formlarına isimleri yazanların aleyhinde dava açılmalı" ifadelerini kullandı.

Cezayir'de 17 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Benfilis'ten önce aralarında Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın da olduğu 5 kişi adaylık başvurusunu Anayasa Konseyi'ne sunmuştu. Cumhurbaşkanı Buteflika'nın, cumhurbaşkanlığı seçimleri için 4'üncü kez aday olmasını açıklaması ülke genelinde tepkilere yol açmıştı. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement