Chedjou: Türkiye'de Futbol Din Gibi - Son Dakika
Spor

Chedjou: Türkiye'de Futbol Din Gibi

Chedjou: Türkiye\'de Futbol Din Gibi

Galatasaraylı stoper Aurelien Chedjou, "Türkiye'de futbol, kutsal bir kavram. Futbol taraftarı çok fanatik." dedi.

22.04.2014 21:46  Güncelleme: 21:48

Galatasaray'ın tecrübeli stoperi Aurelien Chedjou, eski takımı Lille'in resmi internet sitesine Galatasaray'daki ilk sezonu hakkında konuştu.

"FORMA BULMAK ZOR"

İstanbul'da yaşamaktan oldukça memnun olduğunu ifade eden Chedjou'nun ilk cümleleri yabancı kuralı hakkında oldu. Kamerunlu savunmacı "Sakatlıkların dışında çoğunlukla yabancı kuralının kurbanı oldum. Her takım ancak altı yabancı oynatabiliyor. Sezon başlarken 12 yabancımız vardı. Bazıları gitmiş olmasına rağmen forma bulmak hala zor." dedi.

"FUTBOL BURADA KUTSAL BİR KAVRAM"

Futbolun Türkiye'de kutsal bir kavram olduğunu söyleyen Chedjou, "Evet kesinlikle öyle. Futbol taraftarları gerçekten çok fanatik. Ancak bunu olumsuz anlamda söylemiyorum. Drogba gibi oyuncular bile bir rahatsızlığa yol açabiliyor. Bize yönelen bir saldırganlık yok." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KÜÇÜK TAKIMLAR KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Süper Lig'de küçük ve büyük takımlar arasında uçurum olmadığını da ifade eden Chedjou, " Fransa'ya göre taktik anlamda daha az katı. Ancak hücum anlamında zengin bir futbol var. Küçük bir takım büyüğün karşısına çıktığında bile kapanmaktan ziyade kazanmak için sahaya çıkıyor. Fransa'da futbolun daha homojen bir yapısı var. Türkiye'de bu daha az." şeklinde konuştu.

"KISKANILMIYORUM"

Tecrübeli defans oyuncusu, kulübede de iletişimin pozitif olduğunun altını çizerken "Her şey olması gerektiği gibi ilerledi. Takımda Fransızca konuşan çok isim olduğu için şanslıydım. İngilizce de bazen iş görüyor ve tabii biraz biraz Türkçe de öğrendim. En azından sahada işime yarayacak kadar. Soyunma odasının havası da iyi. Benimle aynı mevkide oynayan oyuncuların beni kıskandıklarına dair bir şey hissetmedim." diye konuştu.

"BURADAKİ DERBİLER EŞSİZ"

İstanbul derbilerinin atmosfer olarak muhteşem olduğunu söyleyen Chedjou, "Bir futbolcunun kariyerinde yaşayabileceği en sıra dışı bir durumlardan biri burada derbi maçında oynamak Tribünler tezahürat yapmayı bir an olsun bırakmıyor. Maç öncesi ve 95. dakika da buna dahil. Bakın gerçekten abartmıyorum! Sahanın içinde 5 metre yanındaki arkadaşının sana ne söylediğini duyamıyorsunuz. Maçın skoru ne olursa olsun taraftarlar desteği kesmiyor. Görmek istedikleri tek şey takımı için savaşan ve her şeyini veren oyuncular. Ve bir de ritüel var. Futbolcuyu tribüne çağırıyorlar. Sen de taraftarlara yumruğunu savurarak karşılık veriyorsun. Bu eşsiz bir şey." diyerek takımın geleneklerinden etkilendiğini de belirtti.

"GELECEK YIL ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Ligi Fenerbahçe'nin domine ettiğini kabul eden Chedjou, Şampiyonlar Ligi'nde de güçlü bir ekibe boyun eğdiklerine dikkat çekerken "Fenerbahçe farklı bir şekilde önümüzde ve şampiyonluğa da ulaşacağı kesin. Dikkatsizce yaptığımız hatalardan dolayı sezon boyunca değerli puanları kaybettik. Ancak çok iyi bir Şampiyonlar Ligi serüveni yaşadık. Zorlu rakiplerle mücadele ettik. Chelsea gibi bizden iyi bir takıma karşı elendik, ama başımız dik durduk. Gelecek yıl daha iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chedjou: Türkiye'de Futbol Din Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement