CHP, Bakan Güllüce'ye Kuzey Marmara Otoyolu Projesini Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP, Bakan Güllüce'ye Kuzey Marmara Otoyolu Projesini Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Bakan İdris Güllüce'ye ÇED raporu olmadan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi inşaatının devam etmesinin hukuka uygun olup olmadığını sordu.

28.08.2014 12:53  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye ÇED raporu olmadan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi inşaatının devam etmesinin hukuka uygun olup olmadığını sordu.

Ağbaba, Bakan Güllüce tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 29 Mayıs 2013'te Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe giren torba kanun çerçevesinde, bu tarih itibariyle planlama aşaması geçmiş ve ihale süreci başlamış veya işletmeye başlamış projelere ÇED muafiyeti getirildiğini anımsatan Ağbaba, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin de bu kapsamda ÇED muafiyetine tabi olduğunu belirtti. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin 3 Temmuz 2014 tarihli kararıyla bahsedilen düzenlemedeki ilgili ibarenin kaldırıldığını belirten Ağbaba, Bakan Güllüce'ye şu soruları yöneltti:

"Üçüncü köprü projesini de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için belirtilen iptal kararının ardından ÇED raporu verilmiş midir?

Eğer ÇED raporu halen verilmemiş ise yasa gereği inşaatın ÇED raporu olmadan sürmemesi gerekirken bahsedilen inşaatın devam etmesi hukuka uygun mudur?

Bahsedilen proje ile ilgili olarak ÇED raporu alınana kadar inşaatın durdurulması için girişimde bulunacak mısınız?

Bahsedilen projenin sadece 3. köprü kısmı için 400 bine yakın ağaç kesilecek olmasına karşın ÇED raporu olmadan bu projeye devam edilmesinin yaratacağı telafisi mümkün olmayan zararlar için ne düşünülmektedir? Bu riski önlemeyi düşünmüyor musunuz?

Proje kapsamında toplamda kesilecek ağaç sayısı nedir? Bunun bölgede yaratacağı olumsuz etki hesaplanmış mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Bakan Güllüce'ye Kuzey Marmara Otoyolu Projesini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement