CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru - Son Dakika
Politika

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili İnce, CHP Giresun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti İnce: "Kurultay delegelerine sesleniyorum, sorumlu insanlarsınız, siz partinin geleceğisiniz, cumhuriyetin geleceğisiniz, sokakta 100 kişiye soracaksınız, eğer yüzde 15'i, 20'si.

27.08.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultay delegelerine seslenerek, "Sorumlu insanlarsınız, siz partinin geleceğisiniz, cumhuriyetin geleceğisiniz, sokakta 100 kişiye soracaksınız, eğer yüzde 15'i, 20'si 'bu yapıyla CHP iktidar olur' diyorsa ben çekileyim kenara. Bir kişi demiyor" dedi.

İnce, partisinin Giresun İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim ve partililerce karşılanan İnce, daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisine ve CHP örgütünün vicdanına güvendiğini belirten İnce, şöyle konuştu:

"Üyelerle ön seçim yapılsın, yüzde 90 oy alırım ben. Kurultay delegelerimize soruyorum, yüreklerine, gönüllerine soruyorum. Sokağa çıktığınızda kiminle umut varsa ona oy vermek zorundasınız. İktidar istemiyor musunuz? Eğer halkla inatlaşırsanız, 'Hayır millet Muharrem İnce'yi istiyor ama ben istemiyorum, benim kişisel ikbalime ters geliyor Muharrem, baksana ön seçim getiriyor, ben ön seçimden çıkamam, ben genel merkeze gideyim, beni merkez yoklaması yapsınlar' diyorsa Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir kişi yanlış düşünüyor demektir."

"Ben size iktidar vadediyorum"

Muharrem İnce, "Kurultay delegelerine sesleniyorum, sorumlu insanlarsınız, siz partinin geleceğisiniz, cumhuriyetin geleceğisiniz, sokakta 100 kişiye soracaksınız, eğer yüzde 15'i, 20'si 'bu yapıyla CHP iktidar olur' diyorsa ben çekileyim kenara. Bir kişi demiyor. Bu yapıyla iktidar görülmüyor. Ben size iktidar vadediyorum" ifadelerini kullandı.

Genel başkan olduğunun ertesi günü illere bir genelge yayınlayacağını dile getiren İnce, şunları kaydetti:

"İlk genelgemi söylüyorum, şu andan itibaren bir sonraki kurultaya giderken hiçbir il başkanınızdan destek açıklaması istemeyeceğim. Bir genel başkanın yeniden aday olmak için il başkanlarının desteğine ihtiyacı varsa eyvah. Yapmasın genel başkanlık, ihtiyacı mı var onun. Aslanlar gibi genel başkan çıkar, adaylığını açıklar. Sonra bir baktım 38 il başkanı kendisi delege değil, oy hakkı yok. Oy hakkı olmayan birisi destek açıklaması yapıyor."

"Yalnız falan değilim"

İnce, medyada çıkan "kendisini destekleyenlerin az olduğu" haberlerinin gerçeği yansıtmadığına işaret ederek, "Yalnız falan değilim, öyle olağanüstü bir destek alıyorum ki ben. Milletvekili arkadaşlarım da var, onlara 'kenarda durun' diyorum. Bir iki gün içinde açıklamaya başlayacağım kimler beni destekliyor" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement