CHP'den, Gündeme İlişkin Açıklama - Son Dakika
Yerel

CHP'den, Gündeme İlişkin Açıklama

CHP\'den, Gündeme İlişkin Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP’den Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı olan Zeynal Bakır, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

02.01.2014 13:44

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP'den Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı olan Zeynal Bakır, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, "Yeni bir yıla girdik ama maalesef zamlarla girdik. Gece yarısı zamları vatandaşlar uyandığında cebinde eksilmiş bir şekilde yeni yıla başladı. Çalışanlarımızın büyük bir çoğunluğunun aldığı bir ücret var, ismi asgari ücret. Aslında en alt limit demek onun altı olmaz anlamında ama sanki asgari ücretle çalışmak zorunluymuş gibi ülkemizde asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Gerek özel sektörde gerek taşeron işçiliği anlamında, devlet kurumlarında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili yılbaşı gecesi öncesinde görüşmeler sürüyordu. İşverenler, hükümet ve işçi temsilcileri arasında görüşmeler sürerken TUİK'in açıkladığı veriler, ortaya çıktı ve açlık sınırının bin 205 TL olduğu açıklandığı ve asgari ücretin bunun altında olmaması gerektiği söylendi. Ama maalesef hükümet tarafından açıklanan asgari ücret rakamı ilk 6 ay için 846 TL, ikinci 6 ay için 891 TL, yani açlık sınırının altında bir rakam. Bunu hükümet hakkımıza reva görüyor. Yani açlık sınırının altında, belirlenen bir asgari ücret insan onuruna hakarettir, insanlığa saygısızlıktır. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir şekilde bir, maaşın belirlenmesi gerekiyordu. Milletvekilleri kendi maaşlarına zam yaparken, zam düşünürlerken, bol kepçeden verirken, vatandaşa gelince damla damla. Biz zihniyeti kabul etmiyoruz, biran evvel asgari ücretin en azından bin 205 TL olmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den, Gündeme İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement