CHP Edirne Milletvekili Bircan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Edirne Milletvekili Bircan Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, köylerin susuz bırakıldığını savundu.

28.07.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, köylerin susuz bırakıldığını savundu.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, Hamidiye içme suyu grubundaki 14 köyün tarımsal sulama amaçlı açılan iki kuyu nedeniyle içme suyu alamadığını belirtti.

Uzunköprü'nün Hamidiye, Gazihalil, Türkobası, Maksutlu, Kırköy, Harmanlı, Çavuşlu, Kadıgebren, Karabürçek, Süleymaniye, Karapınar, Altınyazı, Alıç ile Keşan'ın Kozköy köylerinin susuz kaldığını öne süren Bircan, şunları kaydetti:

"Uzunköprü'nün Hamidiye, Gazihalil, Türkobası, Maksutlu, Kırköy, Harmanlı, Çavuşlu, Kadıgebren, Karabürçek, Süleymaniye, Karapınar, Altınyazı, Alıç ile Keşan'nın Kozköy köyleri, açılan 2 derin kuyu nedeniyle susuzluk sorunu çekiyor. Köy halkının içme suyu kuyularına yeterince su gelmiyor. Konunun takipçisi olacağım. Tarımsal amaçlı kullanılacak sulama için açılan kuyuların su kaynağına bu kadar yakın olmaması gerekiyor. Köylümüz bu yüzden susuzluk çekmektedir. 14 köyümüzün susuz kalmasının hemen önlenmesi gerekmektedir. DSİ ekipleri olayı tespit etmiştir. Bir an önce susuzluğun bitirilmesi için gerekli tüm mercilerle görüşmelerimiz devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Edirne Milletvekili Bircan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement