CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"CHP olarak örgütlü toplumun demokrasiyi güçlendireceğini, üreten ülke yaratacağını biliyoruz"

15.11.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, parti olarak örgütlü toplumun demokrasiyi güçlendireceğini, üreten ülke yaratacağını bildiklerini belirtti.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesince düzenlenen 6. Sosyal İnsan Hakları Ulusal Sempozyumu'na katılan Akkaya, burada " Türkiye'de çalışma yaşamının sorunları ve sendikal hak ihlalleri" konusunda sunum yaptı.

Akkaya, her ülkenin kendine özgü kültürü, yaşam biçimi ve uygulamaları bulunduğunu ancak çalışma yaşamının sorunları ve sendikal hak ihlallerine ilişkin yaşanmış hikayelerin birbirine benzediğini ifade etti.

Çalışma yaşamında sorunlar ve hak ihlallerinin artarak sürdüğünü ifade eden Akkaya, Türkiye'de başta, yaşam hakkına yönelik ihlallerin geldiğini öne sürdü.

İş cinayetleri, çocuk işçiliği ve cinsiyet ayrımcılığı konularına değinen Akkaya, sorunların temelde denetim zafiyetlerinden kaynaklandığını kaydetti.

Polis ve denetmen sayılarını karşılaştıran Akkaya, denetmen sayısının azlığının bilinçli bir tercih olduğunu iddia etti. Akkaya, "Çok denetleme, kuralları uymayı gerektirir, kurallara uyunca maliyetler artar, maliyetler artınca kimilerine buralar cazip gelmez" görüşünü savundu.

İçinde bulunulan dönemin çalışma rejimi ve sendikal anlayışı derinden etkilediğini öne süren Akkaya, sendikaların iktidar partisinin etkisi altında bulunduğunu iddia etti.

CHP olarak örgütlü toplumun demokrasiyi güçlendireceğini, üreten ülke yaratacağını bildiklerini belirten Akkaya, şunları kaydetti:

"İktidar olduğumuzda tarafların da görüşlerini alarak ILO normlarına uygun sendikalar ve TİS kanunu çıkaracağız. Taşeronlaşma ayıbına son vereceğiz. Asgari ücretin üzerindeki vergiyi kaldıracağız. İş güvencesini tam kapsamlı hale getireceğiz, yararlanma koşullarını hafifleteceğiz. Kamuda 4/C, 4/B gibi değişik statüleri kaldıracağız. İş yasasını, temel iş yasası olarak ele alacağız. Eksiksiz ve koşulsuz grev hakkı olacak, memura grev hakkı getireceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement