CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Adana'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Adana'da Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Adana\'da Açıklaması

"Hükümette kim olursa olsun, ülkenin borcunun ödenmesi çok güzel. Doğru da söylüyorlar ama eksik söylüyorlar.

13.03.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Hükümette kim olursa olsun, ülkenin borcunun ödenmesi çok güzel. Doğru da söylüyorlar ama eksik söylüyorlar. Ekonomide işler iyi gitmiyor" dedi.

Oran, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleştirilen gösterilerde, polisin orantısız güç kullandığını öne sürdü.

Oran, demokratik toplum olmanın gereği olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yürütmenin başı sıfatıyla vatandaşın güvenliğini sağlaması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını gazetecilere ve partililere dinleten Oran, "Bu iddialar gerçek değilse İçişleri Bakanı'nın çıkıp, bunların gerçek olmadığını söylemsi lazım, bunları yapanlarla ilgili de suç duyurusunda bulunması lazım. Bunlar eğer gerçekse ve bunları söylediyse de bir an evvel istifa etmesi lazım" dedi.

Toplantının ardından Adana Madeni Sanatkarlar, Tornacılar, Kaynakçılar Odası'nı ziyaret eden Oran, ekonominin iyi yönetildiği yönünde algı oluşturulduğunu savundu.

İMF'ye olan borcun ödendiğini anımsatan Oran, "Bizim IMF'ye olan borcumuz 22 milyar dolardı ama yurt dışından 243 milyar dolar ilave borç alındı. Bunu kimse söylemiyor. Yapılanı söylüyor ama eksik söylüyor. Rakamlara baktığınız zaman hep bir algı var ama gerçekler böyle değil. Hükümette kim olursa olsun, ülkenin borcunun ödenmesi çok güzel. Doğru da söylüyorlar ama eksik söylüyorlar. Ekonomide işler iyi gitmiyor. Her siyasi partinin amacı, sorunları çözmek, vatandaşa hizmet götürmek olmalı" diye konuştu.

Oran, merkez Yüreğir ilçesindeki sanayi esnafını da ziyaret etti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Adana'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement