CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

Gürsel Tekin: "Esenler'de bulunan Akşemsettin İHL'de karma eğitim kaldırılarak, erkek ve kız öğrencilerin ayrı saatlerde eğitim gördüğü bir uygulama bağnazlıktır."

28.10.2014 16:08  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "İstanbul Esenler'de bulunan Akşemsettin İmam Hatip Lisesi'nde karma eğitim kaldırılarak, erkek ve kız öğrencilerin ayrı saatlerde eğitim gördüğü bir uygulama, bağnazlıktan, gericilikten başka bir şekilde açıklanamaz" değerlendirmesini yaptı.

Tekin, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl itibarsızlaştığını, sözde milletin adamlarının önce milleti soyup sonra eğitim sistemini nasıl darmadağın ettiğini" kamuoyuna açıkladıklarını belirtti.

Tekin, şunları kaydetti:

"Çağdaş ve demokratik Türkiye'nin garantisi olan çocuklarımızın geleceğinin AKP hükümeti tarafından Şehzade Bilal'in ellerine bırakıldığını bugün bir kez daha görüyoruz. İstanbul Esenler'de bulunan Akşemsettin İmam Hatip Lisesi'nde karma eğitim kaldırılarak, erkek ve kız öğrencilerin ayrı saatlerde eğitim gördüğü bir uygulama, bağnazlıktan, gericilikten başka bir şekilde açıklanamaz. Temeli laiklik olan bir ülkede, bu tip bir uygulama kabul edilemez. Eğitim kurumları toplumların aynalarıdır. Çocuklarımıza, insanlığı ve dürüstlüğü değil cinsiyetlere karşı önyargıyı öğretmek nasıl bir anlayışın eseridir? Bu çağdaş ve demokratik düzenin kuşatma altına almasının aleni kanıtıdır. AKP hükümeti şunu aklında kati suretle çıkarmamalıdır; bu ülkede Şehzade Bilal'in fermanları değil eğitimin temel kanunlarının işletilecektir. CHP olarak konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement