CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, seçim vaatlerinin karşılığı olan maliyeti kuruşu kuruşuna hesapladıklarını, dört yıllık bir uygulama çerçevesinde 57 milyar liralık bir kaynağın kendilerine yeterli geldiğini bildirdi.

17.05.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, seçim vaatlerinin karşılığı olan maliyeti kuruşu kuruşuna hesapladıklarını, dört yıllık bir uygulama çerçevesinde 57 milyar liralık bir kaynağın kendilerine yeterli geldiğini bildirdi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Hamzaçebi, seçim çalışmaları kapsamında Polonezköy, Görele, İshaklı ve Cumhuriyet köylerini ziyaret etti.

Hamzaçebi, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamalarda, seçime 20 günden daha az bir süre kaldığını anımsattı.

İnsanların eve ekmek götürme mücadelesi içinde olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Bunlar rejim tartışması yapıyor. Bilin ki bu tamamen gereksiz ve yapay bir tartışmadır. Milletin gündeminde böyle bir konu yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaçebi, vatandaşın gündeminde geçim, işsizlik sorunuyla gelecek kaygısı olduğunu, bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde güçlü bir ekonomik program açıkladıklarını aktardı.

Sokakta, çarşıda, pazarda bu ekonomik programın konuşulduğunu belirten Hamzaçebi, "Vatandaş da bu projelerimizi tuttu. Memnuniyetle görüyoruz ki, artık sokakta AKP'nin icraatları değil, CHP'nin projeleri konuşuluyor. Yani adım adım iktidara gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, emeklilere, ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini, bunu duyanların paniklediğini ve hemen bürokrasiyi harekete geçirdiğini öne sürdü.

CHP'nin vaatlerinin kaynağı olmadığı eleştirilerine de değinen Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Hiç merak etmeyin Suriyelilere 5 milyar dolar harcayan bir Türkiye, emeklisine de iki maaş ikramiyeyi verir. Emekli de bunlara hak ettiği son darbeyi vurur. Bizim önerilerimiz halkta karşılık buldukça panikleri iyice arttı. Maliye Bakanı kendince bir hesap yapıp, 149 milyar liralık bir maliyet çıkarıyor. Bir kere hesap yanlış. Birçok konuyu bütçeye yük getirmeden çözüyoruz. Şunu bilin ki biz önerilerimizin karşılığı olan maliyeti kuruşu kuruşuna hesapladık. Dört yıllık bir uygulama çerçevesinde bizim çözüm önerilerimiz için 57 milyar liralık bir kaynak yeterli geliyor. Biz hesapsız kitapsız bir adım atmadık ama bunların yanlış hesabı sandıktan dönecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement