CHP Grup Başkanvekili İnce - - Son Dakika
Güncel

CHP Grup Başkanvekili İnce -

CHP Grup Başkanvekili İnce -

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 10 partinin desteklediğini belirterek, "Dolayısıyla hepimiz sandığa gitmeliyiz.

04.08.2014 04:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 10 partinin desteklediğini belirterek, "Dolayısıyla hepimiz sandığa gitmeliyiz. Umutsuz olmayın'' dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Atatürk Anıtı önünde kurulan platformda vatandaşlara seslenen İnce, 10 Ağustos'ta milletvekili seçmeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminin önem taşıdığını vurgulayan İnce, ''10 Ağustos'taki seçim, Cumhuriyet Halk Partisi ile başka partilerin yarışı değil. Adayımız, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı da değil. 10 parti destekliyor. Dolayısıyla hepimiz sandığa gitmeliyiz. Umutsuz olmayın. Yalova'da benim partim başta olmak üzere inanmıyorlardı. Ben inanıyordum. Ben bu millete inanıyorum'' diye konuştu.

Partisinin İnegöl'deki oy oranının düşük olduğunu bildiğini kaydeden İnce, şöyle devam etti:

''Burada İnegöl'de oy oranımızın düşük olduğunu biliyorum ama en çok böyle yerleri severim. Şundan dolayı severim, mücadele ruhu, böyle yerlerde daha yüksek olur. Buna inanıyorum. Sizler bunu başaracaksınız. Ben bundan hiç kuşku duymuyorum. Bu seçimin farkı şu, kediye ciğer teslim edilir mi, edilmez mi? Bu edilmez. 'Anıtkabir'e gidip, sap gibi duruyorlar' diyen birinden cumhurbaşkanı olmaz. Hikmetyar'ın önünde diz çöken birinden cumhurbaşkanı olmaz.''

İnce, muhalefetin 2011 seçimlerinden bu yana 47 bin 172 soru önergesi verdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Bunların 14 bin tanesine hiç cevap vermemişler. 11 bin tanesine zamanında cevap verilmemiş. Mesela, mal varlıklarını açıklayamıyorlar. Aldıkları hediyeleri açıklayamıyorlar. Şu ana kadar 3 senedir 318 kanun çıkmış meclisten. 204'ü uluslararası anlaşma zaten. Geriye kalıyor 114 tane. 114 kanunun 56'sını temel kanun yapmışlar. Temel kanun şu, birinci madde, ikinci madde, üçüncü madde, beşinci madde. Maddeler üzerinde konuşamıyorsun temel kanun olunca. Bölüm üzerinde 25 madde üzerinde bir konuşma yapıyorsun. Amaç, muhalefetin sesini kesmek."

İnce, ''10 Ağustos'ta 'o gün kızım doğum yaptı. Yanına gitmem lazım. Oğlan işten çıktı, moralim bozuk. Tatilde olmam lazım'. Öyle yapmıyoruz değil mi? Bir oyun ne demek olduğunu Yalova'da öğrendik herhalde. Öğrenmiş olmamız lazım. Bir oy, cumhurbaşkanı demek'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Grup Başkanvekili İnce - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement