CHP'li Eski Başkan Özcan: "Bu Bir Siyasi Linçti" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Eski Başkan Özcan: "Bu Bir Siyasi Linçti"

CHP\'li Eski Başkan Özcan: "Bu Bir Siyasi Linçti"

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li eski Belediye Başkanı Macit Özcan, ’ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması sonrası yaptığı açıklamada, dinlemelerin hukuksuz olduğunu ortaya koyduklarını söyleyerek, "Dolayısıyla bu dava ilk celsede çökmüştür.

04.01.2016 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li eski Belediye Başkanı Macit Özcan, 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması sonrası yaptığı açıklamada, dinlemelerin hukuksuz olduğunu ortaya koyduklarını söyleyerek, "Dolayısıyla bu dava ilk celsede çökmüştür. Bu olay seçim öncesi siyasi bir linçti" dedi.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 48 sanıklı davanın ilk duruşmasında, eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve kardeşi Tacit Özcan'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Macit Özcan ile birlikte 9 sanığın ifadelerinin alınmasından sonra verilen aranın ardından 13 sanık daha dinlendi. İhaleye fesat karıştırma ve rüşvet gibi iddialarla suçlanan 22 sanığın yanı sıra, 26 sanık mazeretle yazılı ifadelerini sundu.

Sanık avukatları, suçlamalara konu olan teknik takiplerin ve dinlemelerin usulsüz şekilde yapıldığını savunarak, müvekkillerinin beraatlarını istedi, haklarındaki adli kontrol kararlarının da kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarını kaldırarak, duruşmayı 25 Mart tarihine erteledi.

"DİNLEMELERİN HUKUKSUZ OLDUĞUNU ORTAYA KOYDUK"

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Macit Özcan, görev yaptığı dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 3-4 yıl boyunca dinlendiğini söyledi. Bu dinlemelerin yasal olmadığını savunan Özcan, "Paralel örgütün elde ettiği hukuksal olmayan dinlemeleri, şimdiki Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekmiş gibi kabul edip, savcının, bizim hakkımızda dava açması nedeniyle buraya geldik. Bugün, avukatlarımızın yaptıkları savunmalarla bu dinlemelerin hukuksuz olduğunu ortaya koyduk" dedi.

Suça konu olacak bir telefon görüşmesinin olmadığını, ihaleye fesat karıştırma iddiasının da gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Özcan, "İhalede fesat olmadığı, bilirkişi raporunda ortaya kondu. İkinci konu olan müteahhide fazla para ödemesiyle ilgili de üniversitelerden gelen bilirkişi raporlarında çok fazla para çektiği iddia edilen müteahhidin alacaklı olduğu ortaya çıktı. Yani biz onu mağdur etmişiz. Böyle bir durumda biz, 40-50 kişilik bir grupla haksız yere yargılanıyoruz. Bugün, operasyonda tutuklanan ve yurtdışı yasağı konan sanıkların adli kontrol kararları kaldırıldı. Şu anda dosyada tutuklu bulunan ve hakkında yurtdışına çıkma yasağı gibi adli kontroller bulunan hiç kimse kalmadı. Şu anda dava bitmedi ama bu iş ilk celsede çökmüştür. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun" diye konuştu.

Macit Özcan bir soru üzerine, "Bu bir siyasi linçti. Bunu mahkeme hakimine de söyledim. Seçimden önce yaptılar ve seçimden sonra bıraktılar. Ama şunu söyleyeyim, bundan maddi manevi zarar gören çok insan oldu. Psikolojik tedavi gören insanlar oldu. Macit Özcan ve ailesi olarak hem politik hem de iş hayatına olumsuz etkiledi. Ama Allah'a çok şükür haklı olduğumuz ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yönetimine yönelik ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlıdan aralarında Özcan'ın oğlu ve 2 kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan başvuru sonrasında sanıklardan Özcan'ın oğlu İlker Özcan ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira, müteahhit Metin Akray'ın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 şüphelinin de adli kontrol kapsamında tahliye edilmesine karar verilmişti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Eski Başkan Özcan: 'Bu Bir Siyasi Linçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement