CHP'li Gümüş Öğretmenler Gününü Erken Kutladı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Gümüş Öğretmenler Gününü Erken Kutladı

CHP\'li Gümüş Öğretmenler Gününü Erken Kutladı

CHP Efeler Aday Adayı Ahmet Gümüş, Eğitim-İş Aydın Şubesi'ni ziyaret ederek, Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin sorunlarını dinledi.
CHP Efeler aday adayı Gümüş'ün Eğitim-İş ziyareti sendika binasında gerçekleşti.

19.11.2013 09:19

CHP Efeler Aday Adayı Ahmet Gümüş, Eğitim-İş Aydın Şubesi'ni ziyaret ederek, Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

CHP Efeler aday adayı Gümüş'ün Eğitim-İş ziyareti sendika binasında gerçekleşti. Eğitim-İş Aydın Şube yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarete aday adayı Ahmet Gümüş, CHP İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi Üyesi Semra Konaklı, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Karaçizmeli ve CHP eski Merkez İlçe Yöneticisi Burç Uz ile birlikte katıldı.

Ziyaret dolayısıyla eğitimcilerin öğretmenler gününü de erkenden kutlayan Gümüş kızının da öğretmen olduğunu belirterek öğretmenlerin aydınlık yarınların teminatı, Atatürk devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak gördüğünü, ama son yıllarda eğitimcilerin toplumda itibarsızlaştırılması için belirli odakların yoğun çalıştığını ifade etti.

Eğitim-İş ziyaretinde öğretmenler üzerinde son zamanlarda iktidar tarafından büyük baskı grupları oluşturulduğunu dile getiren Gümüş; "Ulu Önder Atatürk iki bakanlığın başına Milli kelimesini koydurmuş. Bunlar Milli Eğitim ve Milli Savunma. Bu iki kurum iktidarın oyuncağı haline getirilmemesi, Atatürk devrimlerinin öğretmenlerimizce genç nesillere aktarılması, yaşanması ve yaşatılması, milli bir politikanın bu iki kurumda siyaset üstü konumlandırılması için bu şekilde davranılmış. Peki şimdi olan bitene baktığımızda neler görüyoruz? Eğitimciler toplumda itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Üzerlerinde ki baskıyı her oturduğumuz öğretmen arkadaştan birebir dinliyorum. Öğretmen bu gün gerek ekonomik gerekse itibar olarak iktidar tarafından tüm kesimlere ezdirilmiştir. Bu anlamda eğitimcilerin tek dayanağı sendikaları kalmıştır. Sendikaların bunca sayısal çokluğuna baktığımızda da bölünmüş, parçalanmış bir görüntü hepimizi rahatsız ediyor. Örgütlülükten rahatsız olan iktidar burada da kendine bağımlı sendikalar oluşturmuş. Bu anlamda iktidara karşı üyelerini ezdirmemek için yoğun bir mücadele içinde gördüğüm Eğitim-İş sendikasını tebrik ediyorum. Toplumumuz üzerine kurulan baskıları hep birlikte mücadele vererek yaracağız. Eğer aday olur seçilirsem Sivil Toplum örgütleri ile bu kenti hep birlikte yönetme sözü verdim. Öğretmenlerimizle bir araya gelerek bu kentin eğitim problemlerini hep birlikte çözeceğiz. Çağdaş bir Aydın oluşturma mücadelemizde aydınlık yarınlar için öğretmenlerimizle omuz omuza çalışacağız. Öğretmenlerimizin şimdiden 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Eğitim-İş yöneticilerinin adaylık mücadelesinde CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz da sizinle birlikte hareket ediyor değerlendirmesine açıklama getiren Gümüş; "Ben ön seçimi örgüt tabanının talebi üzerine dile getiriyorum. İl Başkanımız Sayın Kalınomuz'da ön seçimi savunuyor. Ön seçimin örgüt tabanının örgütle bağını güçlendireceğini dile getiriyor. Her ikimiz için ön seçim ortak paydadır. Ön seçimi Bey Camii İmamı da savunsa onunla birlikte olurum" şeklinde konuştu.

CHP Efeler Aday Adayı Ahmet Gümüş'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir'de siyasi hayatında Gümüş'e başarılar dileyerek, "Siyasi parti olarak sizlerin siyaseten idealleri var. Bizim idealimiz Cumhuriyetin Mustafa Kemallerine sahip çıkmaktır. Bizi bu yolumuzdan kimse döndüremez. Bu açıdan siyasi partilere de mesafeli duruyoruz. Bizim birinci önceliğimiz işimizdir. Biz emek örgütüyüz. Gün ayrışma günü degil birlikte olma günüdür. Biz daha önce Cumhuriyete karşı tavır almış insanlara değil, Cumhuriyetin yanında olan insanlarla beraber olacağımızı açıklamıştık. Artık toplumda bir sürü kavaslar var. Bunca kavasların çoğaldığı bir yerde ayrışmayı değil, kavaslara karşı mücadele verip başımızdan göndermeyi savunuyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Gümüş Öğretmenler Gününü Erken Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement