CHP'li Karataş, Üyesi Olduğu Meslek Örgütünü Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Karataş, Üyesi Olduğu Meslek Örgütünü Eleştirdi

CHP\'li Karataş, Üyesi Olduğu Meslek Örgütünü Eleştirdi

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş parti binası düzenlediği basın toplantısında CHP’nin kuruluşunun 91. Yılını kutladı.

09.09.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş parti binası düzenlediği basın toplantısında CHP'nin kuruluşunun 91. Yılını kutladı. Karataş düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bugün saat 13: 00'de Parti binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş'ın yanı sıra CHP Kadın Kolları Başkanı Safinaz Canbolat, CHP Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaynak ile partililer katıldı. Karataş CHP'nin kuruluşunun 91. Yılı kutlayarak konuşmasına başlarken CHP'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümüne kadar partinin Genel Başkanlığını yaptığını ifade etti; ve Atatürk'ün çizgisinde partiyi sahip çıktıklarını söyledi.

Karataş konuşmasında yerel seçim sürecinde CHP adına Akbük'te seçim çalışmalarına katılan ve Ankara'da geçirdiği trafik kazasından hayatını kaybeden Salim Çukurova'yı da anarak ailesine başsağlığını dilerken Çukurova'yı da rahmetle andı.

"CHP'NİN İKTİDAR SEVDASINI GÖRDÜK

CHP'nin Ülke açısından öneminin bazıları tarafından halen anlaşılmadığını ifade eden Karataş "13 yıllık AKP iktidarı döneminde Atatürk ve onu kurduğu ilkeler itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Ama biz yılmayacağız. Çalışacağız. Verilen bu mesajı iyi algılamak lazım. Bu anlamda partimizin 91. Kuruluş yılında partimizi en iyi yerlere taşımak için en iyi şekilde çalışacağız." dedi.

CHP'nin geçen hafta yapılan 18. Olağanüstü kurultayıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karataş "Partimiz Genel Başkanımıza tekrar destek vererek yeniden Genel Başkan seçildi. Parti Meclisimiz yenilendi. Yeni ve güzel isimler seçildi. CHP'nin halen dimdik ayakta olduğunu gördük. CHP'ye değiştirmek dizayn etmek isteyenler CHP'nin gücünü gördü. CHP'nin iktidar sevdasını gördük. Geleceğe umutla bakıyoruz. Bu anlamda bizlere çok büyük görevler düşüyor." dedi.

"ÜYESİ OLDUĞU MESLEK ÖRGÜTÜNE ELEŞTİRİ"

İnşaat Mühendisler Odası Didim Temsilciliğinin geçtiğimiz günlerde yapılan 'Didim Yapılanıyor' çalıştayıyla ilgili açıklamalara cevap veren CHP İlçe Başkanı Karataş "Geçtiğimiz günlerde belediyemizin önümüzdeki 5 yılda yapacağı çalışmalarla ilgili çalıştay yapıldı. Güzel bir çalıştay oldu. Yapılacak olanlar programda yer aldı. Bu çalıştayla ilgili olarak benimde üyesi olduğum İnşaat Mühendisleri Didim temsilciliğinden bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem hanım gelmedi diye eleştiri yapılmış. Özlem hanım işlerinin yoğunluğundan gelememiştir. Çalıştay'a Vali Bey'e ve Didim Kaymakamımıza da davet edildi. Onlar da yoğunluktan gelememiş olabilir. Burada Didim'i ilgilendiren konularda eleştirilerde yapıldı. Temsilci arkadaşımız da ordaydı. Çalıştayla ilgili eleştiriler ve değerlendirmelerde daha duyarlı yapılsaydı keşke; yaptığı açıklamalar bana göre siyasi… Böyle devam edeceklerse de yolları açık olsun." diye konuştu.

"OKUL MÜDÜRLERİNİN ALINMASI SİYASİ"

Didim'de 9 Okul Müdürünün yönetmelik kapsamından görevden alınmasıyla ilgili de eleştirilerde bulunan İlçe Başkanı Karataş "İlçemizde 9 okul müdürü rotasyona tabii tutuldu. Tabii ki okul müdürleri değişmez mi, değişir. Maalesef siyasi ve kişisel duygularla hareket edildiğini düşünüyoruz. Bu şekilde görevden alınmalar doğru değil; AKP İlçe teşkilatları bu konuda açık taraf olarak çalışmaktadır. Biz bu konunun takipçisiyiz. Çocuklarımızın eğitim gördüğü yerlerde tırnak içinde vurguluyorum okul müdürü olarak 'yandaş' kişilerin görevlendirilme yapılması doğru değil." dedi.

"BASINA BİLGİ VERMEDİK"

CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş Yüksek Disiplin Kurulu kararlarıyla ilgili de açıklamada bulunarak "Bizim parti içi meselemiz olan ve Disiplin suçu işleyenlerle ilgili olarak sosyal medyada bize yöneltilen bazı eleştiriler oldu. Yüksek Disiplin Kurulu kararlarıyla ilgili olarak hiçbir basın kuruluşuna bilgi verilmedi. Bu konuda tebligatı veren belli; medyada paylaşmış. Bu bizim iç sorunumuz." dedi.

Karataş 10 Eylül Çarşamba günü Kent Meydanında yapılacak olan Aydın'ın Malları Aydın'da kalsın platformu etkinliğine tüm partilileri davet etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Karataş, Üyesi Olduğu Meslek Örgütünü Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement