CHP'li Öztrak: Hükümet Kendi Besleyip Büyüttüğü Canavarın Şu Anda Saldırısına Maruz Kalmıştır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Öztrak: Hükümet Kendi Besleyip Büyüttüğü Canavarın Şu Anda Saldırısına Maruz Kalmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, IŞİD'in Musul'da Türk Başkonsolosluğuna saldırısına ilişkin, "Öyle anlaşılıyor ki hükümet kendi besleyip büyüttüğü canavarın şu anda saldırısına maruz kalmıştır" dedi.

13.06.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, IŞİD'in Musul'da Türk Başkonsolosluğuna saldırısına ilişkin, "Öyle anlaşılıyor ki hükümet kendi besleyip büyüttüğü canavarın şu anda saldırısına maruz kalmıştır" dedi.

-"TÜRKİYE'NİN GÜNEY SINIRLARI PERFORE SINIR STATÜSÜNE GEÇTİ"-

Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Musul'daki Türk başkonsolosluğunun IŞİD tarafından basıldığını belirterek şöyle dedi:

"Dar ve mezhepçi dünya görüşünü dış politikaya yansıtarak, Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP Hükümetinin, bu yaşananlar karşısında mutlaka siyasi bir sorumluluğu olmalıdır. AKP'nin yürüttüğü dış politika da, güvenlik politikası da Ortadoğu bataklığına saplanmıştır. Türkiye'nin tüm güney sınırı artık bir peşaver, bir Afganistan görüntüsü veriyor. AKP iktidarının politikaları nedeniyle Türkiye'nin güney sınırları perfore sınır statüsüne geçti."

Musul'da konsolosluğun basılması sonucunda, tek bir günde, TL'nin dolar karşısında yüzde 1,8 değer yitirdiğini belirten Öztrak, "Sonunda faturası vatandaşa çıkacak risk primindeki bu artışın sorumlusu AKP'nin dış politikası ve Dışişleri Bakanı'dır" diye konuştu.

-"FAİZ LOBİSİNİN GERÇEK PATRONU ERDOĞAN"-

TÜİK verilerine göre 2014'ün ilk üç ayında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,3 büyüdüğünü ifade eden Öztrak, "Ancak yüzde 4,3'lük büyümenin 1,7 puanı "finans ve sigorta faaliyetleri' sektöründen gelmiş. Yani ilk üç ayda büyümenin yüzde 40'ını Başbakan'ın "faiz lobisi' dediği kesim gerçekleştirmiş. Faiz lobisinin gerçek patronunun Erdoğan olduğu her geçen gün biraz daha net anlaşılıyor" dedi.

Öztrak, "Bu sene Ramazan ayında domates, biber, salatalık, patlıcan, kayısı gibi ürünlerde ciddi sıkıntıların olacağı ve önemli fiyat artışlarının beklendiği anlaşılmaktadır" uyarısını yaptı.

Hükümetin muhatabı olduğu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini bürokraside terör estirerek örtmeye çalıştığını iddia eden Öztrak, "Bayrağa sahip çıkamıyor, yurtdışındaki vatan toprağına, memuruna sahip çıkamıyor, küçük çiftçiye sahip çıkamıyor bu ne biçim iktidar" diye konuştu.

-"TERÖRİSTSE ARKASINDAN YAKALAYIP GEREĞİNİ YAPACAKSIN"-

Bir basın mensubunun, "İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in El Nusra'ya destek şeklinde bir genelgesinin olduğu iddia ediliyor?" hatırlatmasına Öztrak, "Bu konuda özellikle bu IŞİD cephesinin güçlendirilmesi konusunda Türk hükümetinin ciddi katkıları olduğu yönünde çok fazla iddia var. Ama bunlar sonuçta iddia, soruşturulması, araştırılması lazım, onun için, şu anda bunun üzerinde çok fazla yorum yapmak zor. Ama öyle anlaşılıyor ki hükümet kendi besleyip büyüttüğü canavarın şu anda saldırısına maruz kalmıştır" dedi.

"Bir IŞİD komutanının Türkiye'de tedavi gördüğü ifade ediliyor"ifadesine ise Öztrak, "Bu teröristse; bir yaralı tedavi etmek tabii ki insani borçtur ama teröristse arkasından yakalayıp gereğini yapacaksın. Sen bunu tedavi et yeniden savaş diye al oraya gönder bu olmaz, git orada öldür diye gönderiyorsun bunu kabul edebilmek mümkün değil" karşılığını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Öztrak: Hükümet Kendi Besleyip Büyüttüğü Canavarın Şu Anda Saldırısına Maruz Kalmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement