Cide Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılığa Karşı Uyardı - Son Dakika
Yerel

Cide Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılığa Karşı Uyardı

Cide Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılığa Karşı Uyardı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde Emniyet Müdürlüğü görevlileri son zamanlarda artan dolandırıcılıklar hakkında vatandaşları uyardı.

02.10.2015 22:03

Kastamonu'nun Cide ilçesinde Emniyet Müdürlüğü görevlileri son zamanlarda artan dolandırıcılıklar hakkında vatandaşları uyardı.

Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri Toplum Destekli Polis uygulamaları kapsamında, vatandaşların maruz kaldığı telefonla dolandırıcılık olayları hakkında Cide çarşı merkezinde broşür ve el ilanları dağıtarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, banka şubeleri ve ATM önlerine, vatandaşların rahatlıkla görebileceği noktalara bilgilendirme broşürleri asarken banka güvenlik görevlilerini de dolandırıcılık konularında bilgilendirdi.

Emniyet Müdürlüğü dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemleri kamuoyu ile paylaşarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşları telefonla arayarak kendisini emniyet görevlisi, asker veya savcı olarak tanıtan şahısların en sık kullandığı yöntemlerin başında "Kimlik bilgileriniz kullanılarak terör örgütüne karıştığınız tespit edildi, Banka hesabınız terör örgütlerince ele geçirilmiş ve hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış, adınıza geçen sene yaptırmış olduğunuz sağlık sigortasının yenilenmesi gerekiyor, yenileme ücretinin 1500 TL iptal işlemi yapılacaksa 300-1000 TL arasında iptal işlem ücreti ödemeniz gerektiği, ben cumhuriyet savcısıyım hakkınızda soruşturma var, cezan kesinleşti bir miktar para yatırdığın taktirde senin cezanı iptal ederim" şeklinde bahaneler geliyor.

Dolandırıcıların kullandığı bu yöntemleri paylaşan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ayrıca para çekme makineleri önünde tanınmayan şahıslara kart şifresi ya da hesap numaraları verilmemesi, işlem yaptıktan sonra makineden kart ve paraların çekildiğinden emin olmaları konusunda uyardı. Belirtilen hususlarla karşılaşıldığında ise hemen kolluk kuvvetleri ile irtibata geçmeleri istenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cide Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılığa Karşı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement