Cide Loç Vadisi'ndeki Hes Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Cide Loç Vadisi'ndeki Hes Davasına Devam Edildi

Cide Loç Vadisi\'ndeki Hes Davasına Devam Edildi

Kastamonu'nun Cide İlçesi'ndeki Loç Vadisi bölgesi sakinleri ile vadiye 2009 yılında Hidroelektrik Santral (HES) kurmak isteyen enerji şirketinin karşı karşıya geldiği ve 84 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

12.02.2013 19:02

Kastamonu'nun Cide İlçesi'ndeki Loç Vadisi bölgesi sakinleri ile vadiye 2009 yılında Hidroelektrik Santral (HES) kurmak isteyen enerji şirketinin karşı karşıya geldiği ve 84 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. Cide Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma ve iddia makamları yeni tanıklar sundu. Mahkeme, bunların dinlenmesi için duruşmayı 7 Mayıs'a erteledi.

Cide Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 84 kişinin yargılandığı Loç Vadisi Davası'nın ikinci duruşmasından önce Loç Vadisi Koruma Platformu Cide Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı, Orya Enerji firmasının kendilerini yıldırmak için 84 kişiye dava açtığını belirtti. Loç Vadisi Koruma Platformu tarafından yapılan açıklamada, Orya Enerji firmasının Loç Vadisi'nde kaçak HES yaparken burada çalışmak için imar ve tevzi planının sorulması üzerine vatandaşların mahkemeye verildiği belirtildi, şu görüşlere yer verildi:

"Orya Enerji firması bizleri yıldırmak, gözümüzü korkutmak için Loç sevdalısı 84 kişiye ceza davası açmıştır. Dağdan gelen bağdakini kovmak istiyor. Hem de ne kovmak. Amacına ulaşmak için 80 yaşındaki analarımızı, ninelerimizi şikayet üstüne şikayet ederek Cide Jandarma karakollarına ifade vermesi isteniyor. Ömürlerinin sonbaharında, toprağında suyunun yanı başında torunuyla ailesi ile huzur arayan ninelerimizi mahkeme koridorlarına sürüklüyorlar. Vicdanı olan, derdi para pul olmayan biri bunu yapar mı? Hem de kim yaptırıyor? 80 yaşındaki ninelerimiz ile nerede ise aynı yaşta olan Orya Enerjinin patronu Orhan Yavuz yaptırıyor."

Kamu görevlilerin görevlerini zamanında tam olarak yapmadığından dolayı şu anda kendilerinin sıkıntı çektiğini belirten Loç Vadisi Koruma Platformu, açıklamanın devamında, "Orya Enerji Firması'na bu ruhsatı, izni kim verir onlara bir soralım dedik. Kastamonu İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'ne de sorduk. Onlar da bizi oyaladılar. En sonunda 30 Aralık 2010 tarihinde imar ve tevzi planı olmadığı için Loç'daki kaçak HES'i mühürleyerek kapattılar. Ama bakın bu kamu görevlileri zamanında görevini yapmadığı, kaçak HES'e izin verdikleri, onların sorması gereken soruyu biz sorduğumuz için bugün ceza davasında yargılanıyoruz. Şimdi devlet memurları görevlerini yapmıyor diye bizler, nineler, anneler kazara ceza alırsa, bunun günahı vebalini kim çekecek?" denildi.

Basın açıklamasından sonra Loç Vadisi Koruma Platformu üyeleri, 'Şikayetim var hakim bey' yazılı pankart taşıyarak, Cide Belediyesi önünden sloganlar atarak 1 kilometre uzaklıktaki Cide Adliyesi önüne kadar yürüdü. Cide Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci duruşmasında savunma ve iddia makamlarının yeni tanıklar sunması üzerine davanın üçüncü duruşması için 7 Mayıs 2013 tarihine gün verildi. - Kastamonu/ Cide

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cide Loç Vadisi'ndeki Hes Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement