Cihad' Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Dünya

Cihad' Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü

Cihad\' Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü

Dünyanın dört bir tarafında terör saldırıları yaşanırken Belçika'da Cihad adlı oyunu sahneye taşımak büyük cesaret gerektiriyor.

02.04.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın dört bir tarafında terör saldırıları yaşanırken Belçika'da Cihad adlı oyunu sahneye taşımak büyük cesaret gerektiriyor. Fas asıllı Belçikalı yönetmen İsmael Saidi bu riski göze aldı.

Büyük zorluklar ile hazırlanan oyunun geçtiğimiz Aralık ayında 5 kez sahnelenmesi planlanıyordu. Büyük ilgi gören oyun o günden bu yana Belçika'nın dört bir tarafında aralıksız oynanıyor. Oyun 3 Belçikalının savaşmaya gitmeye hazırlanmasını, yaşadıkları süreci ve hayal kırıklıklarını anlatıyor.

Cihad adlı oyunun tiyatro yönetmeni İsmael Saidi göçmen bir ailenin oğlu olarak zor bir süreçten geçtiğini söyledi:

"Bana ne açıdan mı benziyorlar ? Yaşamımdan kesitler bunlar. Bir zamanlar, her şeyin sert bir şekilde sunulduğu ve yasaklandığı ve bize dayatılan İslam'a kendimi daha yakın hissetmeye çalışıyordum. Ancak Reda gibi saf olduğumu anladım. O bana benziyor. Oyundaki İsmael gibi işkençeye maruz kaldım, anlamaya çalıştım, başkalarını suçladım, göçmen oğlu olarak şaşkın bir haldesiniz, başarıs

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 02 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Cihad' Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement