Cihanbeyli'de Avcı Eğitimi Kursu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Cihanbeyli'de Avcı Eğitimi Kursu Tamamlandı

Cihanbeyli\'de Avcı Eğitimi Kursu Tamamlandı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Konya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünce düzenlenen Avcılık Eğitimi Kursu sona erdi.

05.12.2015 17:25

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Konya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünce düzenlenen Avcılık Eğitimi Kursu sona erdi.

Cihanbeyli Tuz Gölü çok amaçlı salonunda 21 kişiyle başlayan kurs, bir hafta sürdü. Kursiyerler yapılan sınav sonucu başarılı olarak avcılık sertifikasını almaya hak kazandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkurt, kursun amacına değinerek, "Amaç, ilçemizde av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için av kaynaklarımızı doğrudan kullanan avcı ve avcı adaylarının eğitilmesidir" dedi.

Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Zeki Güney, "Kurs 5 ayrı öğretmen tarafından verildi. Amaç bilinçli avcı yetiştirmektir. Verilen eğitimlerde av köpekleri, avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi, ilk yardım, av silahları ve uygulaması, avcılığın tarihi felsefesi ve özü, av için gerekli bilgiler, avcılıkta ahlaki bilgiler, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması ve yurdumuzda av hayvanları başlıkları kapsamında kursiyerlere detaylı bilgi aktarıldı" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cihanbeyli'de Avcı Eğitimi Kursu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement