Çim Ekimine Teknolojik Destek - Son Dakika
Yerel

Çim Ekimine Teknolojik Destek

Çim Ekimine Teknolojik Destek

Hazırladığı kentsel dönüşüm projelerinin büyük bir bölümünü yeşil alana ayıran Mamak Belediyesi, çimleme çalışmalarında son teknolojiden faydalanıyor.

15.06.2014 10:53

Hazırladığı kentsel dönüşüm projelerinin büyük bir bölümünü yeşil alana ayıran Mamak Belediyesi, çimleme çalışmalarında son teknolojiden faydalanıyor. Özellikle eğimli ve dik yamaçlarda zor olan çim ekimine karşı geliştirilen Hydroseeding yöntemini bu yılki çim ekimi çalışmalarında kullanan Mamak Belediyesi, 18 bin metre karelik alanda bu yöntemi uyguladı. Diğer çim ekim yöntemlerinden daha ekonomik olan Hydroseeding yöntemi ile hızlı bir biçimde çim ekimi gerçekleşiyor.

ÇİMİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BÜTÜN MİNERALLER MEVCUT

Yamaç ekimleri için son derece uygun olan yöntemde çim tohumları ağaç liflerinden yapılan ve mulch adı verilen bir tür karışımın içerisine bırakılıyor. Karışımın içerisinde ayrıca organik gübre, çimin ihtiyaç duyduğu bütün mineraller, hızlı başlangıç gübresi ve tohumların kaymaması için organik yapıştırıcı bulunuyor. Zemine uygun çim tohumlarıyla birlikte hazırlanan karışım daha sonra tankın içerisinde basınçlı suyla birleşerek püskürtme yöntemiyle ekiliyor.

PRESTİJ PROJELERDE UYGULANDI

Mamak Belediyesi Hydroseeding yöntemini Mamak'ın prestij projelerinden biri olan Kartaltepe Kent Park'ın bir kısmında da uyguladı. Daha yeşil bir Mamak için çalıştıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını her yıl artırıyoruz. Bunun için hem kentsel dönüşüm projelerimizde hem de park ve bahçelerimizde yeşil alanlara ayrı önem veriyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çim Ekimine Teknolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement