Cimbom Erciyes'i İkinci Yarıda Devirdi: 1-2 - Son Dakika
Spor

Cimbom Erciyes'i İkinci Yarıda Devirdi: 1-2

Cimbom Erciyes\'i İkinci Yarıda Devirdi: 1-2

Devler Ligi'nde Arsenal deplasmanında farklı kaybeden Galatasaray, Kayseri'de ikinci yarıda bulduğu gollerle kazandı.

04.10.2014 20:31

Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, konuk olduğu Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında 2-1 galip gelmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi'nde kötü futbolla kaybeden Galatasaray, bu galibiyetle birlikte moral depoladı. Ev sahibi Erciyesspor'da ise kötü gidiş bir türlü sona ermedi.

Galatasaray'ın ilk golü 52'de Burak Yılmaz ile gelirken, 67.dakikada Sneijder kaydetti. Kayseri Erciyesspor'un golünü ise 81. dakiaka Caner attı.

MAÇ HIZLI BAŞLADI

Maçın ilk düdüğüyle birlikte arzulu bir Galatasaray vardı. Özellik sağ bekte görev alan Tarık Çamdal ile sağ kanattan etkili olmaya çalışan Galatasaray ilk 10 dakikada tehlikeli bir pozisyon yaratamadı.

Burak Yılmaz, John Boye ile girdiği ikili mücadelede sakatlık yaşadı. Fakat sedye ile kenara gelen Burak oyuna geri döndü.

İlk tehlikeli atak da deplasman ekibi Galatasaray'dan geldi. 11. dakikada Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta, Semih topa dokundu ama Gökhan topun kontrolünü sağladı.

Rakibi Galatasaray'ın hatasını arayan Erciyesspor, aradığı pozisyonları 13. dakikada bulmaya başladı. Edinho'nun sağ kanattan başlattığı atakta son haftaların formda ismi Chedjou kendini siper etti.

Her iki takımda hızlı oyununu sürdürmeye devam etti. Galatasaray'ın atağının ardından Erciyesspor 17. dakikada Necati ile net bir gol fırsatından yararlanamadı.

YASİN ESKİ TAKIMINI AVLAYAMADI

Etkili oyununu sürdüren Galatasaray en net gol fırsatını Yasin ile buldu. 23. dakikada Melo'nun akıl dolu pasında Yasin Gökhan ile karşı karşıya kaldı. Yasin, topu Gökhan'ın üstüne nişanlayınca Galatasaray bu gol fırsatınadn yararlanamadı.

Bu sezon Kayseri Erciyesspor'dan transfer edilen Yasin Öztekin, maçın ilk yarım saatinde etkili oyun ortaya koydu fakat net gol fırsatını değerlendiremedi.

Galatasaray'ın baskılı oyununa karşın Erciyesspor, defanstan alınan kontra ataklarla rakibi karşısında fırsatlar aradı.

İlk yarım saatte Erciyesspor'un kalecisi Gökhan, yaptığı hamleler ve zamanlamasıyla Galatasaray'ın hücum hattına geçit vermedi.

Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Erciyesspor tecrübeli oyuncu Necati'nin fantastik denemesiyle gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada iyi yükselen Necati'nin röveşetasında top az farkla auta gitti.

Devreninson dakikalarına doğru Erciyesspor, Necati ile girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca, iki ekip soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi: 0-0

CİMBOM GOLLE BAŞLADI!

Galatasaray ilk devrede olduğu gibi ikinci yarıya da pozisyonlarla başladı. 38. dakikada Olcan savunmanın arkasına müthiş bir pas attı. Topla buluşan Burak, sol ayağıyla yakın mesafeden dışarı vurdu.

Baskılı başlayan Galatasaray beklenen golü de 52'de Burak Yılmaz ile geldi. Sağ kanattan kullanılıan köşe vuruşunda Semih'in kafasından seken top altı pasın içinde Burak'ta kaldı. Burak önce kontrol etti, sonra yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 0-1

Skor üstünlüğüyle birlikte Galatasaray oyunda tempoyu düşüren bir anlayışla son yarım saate girdi. 59. dakikada kullanılan serbest vuruşta dönen top Olcan'ın önünde kaldı ama atılan şutu Gökhan iyi çıkardı.

Olcan'ın şutunu mükkemmel çıkaran Gökhan Değirmenci bu sefer ceza sahası dışından Sneijder'e geçit vermedi. Erciyesspor geriye düştükten sonra biraz kıpırdasa da Galatasaray, orta sahada yaptığı paslarla topun sahibi olmayı başardı.

WESLEY'DEN FÜZE...

Orta sahada rakibine topu kazandırmamak için devamlı paslar yapan Galatasaray, doğal olarak daha çok faul almaya başladı.

Kaleye yaklaşık 30-35 metre uzaklıktan kazanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder muhteşem bir gol attı. Galatasaray'da duran topların usta isimleri Selçuk ve Sneijder'in yanı sıra oyuna sonradan giren Hamit topun başına geçen isimlerdi. 67. dakikada Hamit'in vurması beklenirken, Sneijer çok sert vurdu ve uzak mesafeden topu ağlara gönderdi: 0-2

Galatasaray skorun verdiği raatlıkla birlikte daha rahat top çevirdi. Sarı kırmızılılar orta sahada yapılan paslarla birlikte Kayseri Erciyesspor'un topa sahip olmasına engel oldular.

CANER UMUTLANDIRDI

Galatasaray'ın orta sahada yaptığı pas trafiğini kıran Erciyesspor'u umutlandıran gol Caner ile geldi. Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde bulunan Caner Osmanpaşa, 81. dakikada farkı bire indiren golü attı: 1-2

Bülent Korkmaz skor için iki fırvet oyuncusunu oyna almasına rağmen ev sahibi ekibin golü savunmacı Caner'den geldi.

Erciyesspor beraberlik golü için baskıyı arttırmasına rağmen bir türlü tehlikeli pozisyona giremedi.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca Galatasaray, Erciyes deplasmanından 3. puanla döndü. Sarı kırmızılılılar bu galibiyetle puanını 10'a yükseltirken, Erciyesspor 3 puanda kaldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Cimbom Erciyes'i İkinci Yarıda Devirdi: 1-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement