Çin'de Uygur Türklerine Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Çin'de Uygur Türklerine Yönelik Saldırılar

Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulümlerin görmezden gelindiğini belirtti.

30.06.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulümlerin görmezden gelindiğini belirtti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Çin'in Doğu Türkistan'daki zulümlerine, ramazan ayında baskılarına devam ettiğini anlattı.

Doğu Türkistan'da oruç tutanlara zulüm uygulandığını, işkence yapıldığını bildiren Yılmaz, Doğu Türkistanlı soydaşların milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirildiğini, ata yurdundaki Türk varlığının silinmeye, yok edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Her gün onlarca Türk'ün sadece Türk ve Müslüman olduğu için işkenceye uğradığını, dünyanın da buna seyirci kaldığını kaydeden Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İslam dünyası ise hala ve ısrarla aymazlığını sürdürmeye devam ediyor. Her bir ferdi sessizce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Hem devlet hem millet olarak Çin'e karşı ne bir tavır alıyoruz ne de üst perdeden itirazlar yükseltiyoruz. Bir insanlık suçuna ancak böyle görmezden gelinebilir. Bu yüzden hem Türkiye hem de İslam dünyası bu halde iken dünyaya uyuma demek açıkçası anlamsız kalıyor. Uyanması gereken İslam dünyası, Türk milletidir. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Çin'in vahşetini kınıyor ve Doğu Türkistan'da hunharca katledilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekanları cennet olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çin'de Uygur Türklerine Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement