Çin Heyeti Kayısı Araştırma İstasyonu'nda İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Çin Heyeti Kayısı Araştırma İstasyonu'nda İnceleme Yaptı

Çin Heyeti Kayısı Araştırma İstasyonu\'nda İnceleme Yaptı

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Ziraat Fakültesi ile Çin Halk Cumhuriyeti Liaoning Pomoloji Enstitüsünün ortak yürüttükleri kayısı projesi kapsamında Malatya’da bulunan Ming Xu ve Qiuping Zhang, Uzman Fırat Ege Karaat eşliğinde çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunmak üzere Malatya Kayası Araştırma İstasyonu’nu ziyaret etti.

20.04.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Ziraat Fakültesi ile Çin Halk Cumhuriyeti Liaoning Pomoloji Enstitüsünün ortak yürüttükleri kayısı projesi kapsamında Malatya'da bulunan Ming Xu ve Qiuping Zhang, Uzman Fırat Ege Karaat eşliğinde çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunmak üzere Malatya Kayası Araştırma İstasyonu'nu ziyaret etti.

İ.Ü Gıda Teknolojileri Bölümünden Mühendis Yüksel Sarıtepe ziyaretçilere, Kayası Araştırma İstasyonu'nu AR-GE faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Kadir Öztürk, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Ahmet Aslan, Yüksek Mühendis Bülent Öztürk ve Mühendis Yahya Altuntaş da hazır bulundu. Sunumun ardından ziyaretçilere örnek kükürtleme odası, kayısı, dut ve kızılcık genetik kaynaklar parselleri, tül seralar ve yeni kurulan mikrobiyoloji laboratuvarı gezdirildi.

Çin Halk Cumhuriyetinde kayısı yetiştiriciliği ve kendi çalışmaları hakkında bilgiler veren Ming Xu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Malatya Kayası Araştırma İstasyonu gelecek yıl ülkelerinde yapılacak olan Uluslararası Kayısı Yetiştiriciliği Sempozyumunda görmekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Uzman Fırat Ege Karaat da gösterilen ilgi ve bilgilendirme için teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çin Heyeti Kayısı Araştırma İstasyonu'nda İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement