Çizgi Kahramanlar Hasta Çocuklara Moral Oldu - Son Dakika
Yerel

Çizgi Kahramanlar Hasta Çocuklara Moral Oldu

Dicle Üniversitesi Resim İş bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yönetimi ile birlikte geliştirdikleri çalışmayla alkış aldı.

06.05.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Resim İş Bölümü öğretmen ve öğrencileri, 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında bir takım çalışma yürütmek üzere Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimine başvurdu.

Olumlu karşılanan isteğin ardından proje kapsamında nelerin yapılacağıyla ilgili toplantılar düzenlendi. Ortak akıl toplantılarında hastanenin poliklinik katlarına çizgi figürler resmedilmesi kararı alındı. Alınan bu karar planı, Kamu Hastaneler Birliği Diyarbakır İl Sekreteri Doç. Dr Murat Kanğın ile paylaşıldı. Alınan uygun görüş ve destek ile Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi polikliniklerinde çocukların kendilerini daha rahat hissetmeleri amacıyla çocukların kahramanı olan birçok çizgi karakter resmedildi.

"Benzer Projelere Devam"

Böylesi bir çalışmaya atan herkese teşekkür eden hastane yöneticisi Uz. Dr. Serhat Samancı, "Çocuk Hastanesinde yapılan çok değişik ve çok da sevindirici bir uygulama. Bu çalışma özellikle çocukların psikolojisini etkileyecek güzel bir çalışma. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi ve hastanemizde benzer projelerin devamı için ekipçe çalışmalarımızın devam ettiğini belirtti.

"Beyaz Önlük Fobisinin Oluşmaması İçin Güzel Bir Çalışma"

Çocuk Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Hizmetleri Müdürü ve Projenin sorumlusu Veysel Kızılay ise Resim İş bölümü öğretmen ve öğrencilerinin çocuklara yönelik uyguladıkları projeyi çok beğendiklerini belirterek, "Çocuklarımızın kendilerini çok rahat bir ortamda hissetmeleri hastane ve beyaz önlük fobisi oluşmaması varsa da yenmesi açısından sosyal sorumluluk projesi kapsamında güzel bir çalışma oldu" dedi.

Çalışmaların 4 öğretmen ve 35 öğrencinin katılımı ile çizgi figürler resmedilerek tamamlandığını kaydeden Kızılay, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çizgi Kahramanlar Hasta Çocuklara Moral Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement