Cizre'de Bin 890 Öğrenci Göz Taramasından Geçti - Son Dakika
Yerel

Cizre'de Bin 890 Öğrenci Göz Taramasından Geçti

Cizre ilçesinde "sağlıklı göz ve eğitimde başarı projesi" kapsamında ilkokullarda bin 890 öğrenci göz taramasından geçirildi.

25.02.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre ilçesinde "sağlıklı göz ve eğitimde başarı projesi" kapsamında ilkokullarda bin 890 öğrenci göz taramasından geçirildi.

Cizre Kaymakamlığı ve Devlet Hastanesi tarafından yürütülen projede ilkokullarda okuyan öğrencilere yönelik ücretsiz göz taraması uygulaması başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş'un da hazır bulunduğu tarama uygulamalarında, Devlet Hastanesinde görevli göz doktorları Op.Dr. Hidayetullah Erzen ve Op.Dr. Yakup Ecet tarafından bin 890 öğrenci göz taramasından geçirildi.

Op. Dr. Erzen, yaptığı açıklamada,  projenin amacının ilkokul çağındaki öğrencilerde görme kusurları ve hastalıklarını tespit  edilmesi olduğunu belirterek, "Bu sayede öğrencilerin problemleri erken saptanarak buna ait olası okul başarısızlıklarının önüne geçilmesi ve belli bir yaştan sonra tedavisi zor olmayan göz tembelliği gibi hastalıkların erken teşhisini sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre'de Bin 890 Öğrenci Göz Taramasından Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement