Çocuklar, Okuldan Önce Kütüphaneyle Tanışacak - Son Dakika
Yerel

Çocuklar, Okuldan Önce Kütüphaneyle Tanışacak

Safranbolu'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Okusun da Büyüsün Projesi" kapsamında, çocuklara okul öncesinde kütüphane alışkanlığı kazandırılacak.

08.10.2014 11:33

Safranbolu'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Okusun da Büyüsün Projesi" kapsamında, çocuklara okul öncesinde kütüphane alışkanlığı kazandırılacak.

İlçe Kütüphane Müdürü Buket Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklendiğini söyledi.

Kütüphane kültürü oluşturulması ve okuryazar oranının arttırılmasını hedeflediklerini anlatan Akbulut, "Okul öncesi çocuk grubuna yönelik sesli okuma ve çocukların zevk alacağı ortam yaratma çalışması yapılacak. Okuma-yazmayı oyunlarının parçası haline getirerek, çocuklara ve ebeveynlerine kütüphanelerden nasıl en etkili biçimde yararlanabileceklerini öğreteceğiz" ifadesini kullandı.

"Erken çocukluk döneminde çocuklara verilen kütüphane hizmetleri çok önemlidir" diyen Akbulut, şunları söyledi:

"Kütüphanede okul öncesi çocuk bölümü oluşturmaktayız. 'Hem çocuklar rahat hareket edebilsinler hem de diğer okuyucular, ders çalışanlar rahatsız olmasın' diye. Çocukların beğeneceği şekilde güzelleştirme yapılıyor. Kitap rafları ve oyuncaklar alıyoruz." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuklar, Okuldan Önce Kütüphaneyle Tanışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement