Çocukların Pony Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Çocukların Pony Sevgisi

Çocukların Pony Sevgisi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çocuklarda at sevgisini geliştirmek için hafta sonu bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

25.11.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çocuklarda at sevgisini geliştirmek için hafta sonu bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bakan Mehdi Eker, yapılan bu etkinliklerin çocukların psikolojileri üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle bu tür etkinliklere özel ilgi gösteriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kampüs içinde bulunan ponylerden çocukların yararlanması için TİGEM'le 2012 yılında bir protokol imzaladı. Protokol ile çocuklara at sevgisinin aşılanması ve onların farklı aktiviteler yapması amaçlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu kapsamda yapılan etkinliklerin bir tanesi de hafta sonu Bakanlık kampüsü içinde gerçekleştirildiği belirtilerek etkinlikle pony atlara binen çocuklar hem atları daha yakından tanıma fırsatı yakaladığı hem de anne babalarıyla eğlenceli dakikalar geçirdiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce de buna benzer etkinlikleri gerçekleştiren Bakanlık, havaların uygun olması durumunda belli aralıklarla kampüs içinde bulunan kreşteki çocuklara yönelik de bu faaliyeti gerçekleştirecek. Yapılan etkinlikler ailelerin kaynaşmasını da sağlayarak iş yorgunluğunu atmalarına fırsat veriyor. Bu arada Bakan Mehdi Eker, yapılan bu etkinliklerin çocukların psikolojileri üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle bu tür etkinliklere özel ilgi gösteriyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocukların Pony Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement