Çodam Çocuklara İftar Sevinci Yaşattı - Son Dakika
Yerel

Çodam Çocuklara İftar Sevinci Yaşattı

ÇODAM (Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi) ve ÜZYEÇDE (Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği) düzenlediği program ile Ankara’daki sevgi evlerinde kalan çocuklara hem iftar sevincini yaşattı hem de doğayla baş başa vakit geçirme imkanı sağladı.

10.07.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇODAM (Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi) ve ÜZYEÇDE (Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği) düzenlediği program ile Ankara'daki sevgi evlerinde kalan çocuklara hem iftar sevincini yaşattı hem de doğayla baş başa vakit geçirme imkanı sağladı.

MEMUR-SEN'e bağlı Sağlık-Sen'in (Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) de destek verdiği programa, Aile Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı. Bağlum Çalseki Köyü Doğal Yaşam Alanı'ndaki iftar programı öncesinde çevreyi gezerek toprakla buluşan çocuklar, hayatlarında ilk defa at ve eşeğe binme fırsatı yakaladılar. Büyük salıncaklarda sallanan, köy yolunda gördükleri değişik bitkileri merakla inceleyen ve keçi çiftliğindeki oğlaklarla oynayan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Daha sonra iftar sofrasının etrafında buluşan çocuklar, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Halil İbrahim Ergül'ün Kur'an tilaveti ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Akbaş'ın ney dinletisiyle akşam ezanını beklediler. Hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, iftarın ardından Hacivat-Karagöz gösterisi ile ilgili bir video izlediler ve kendi aralarında Hacivat-Karagöz taklidi yaparak eğlendiler. Dağıtılan pamuk şekerler ve verilen hediyeler ile program sona ererken çocuklar, geçirdikleri bu iftarı asla unutamayacaklarını dile getirerek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çodam Çocuklara İftar Sevinci Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement