Çöken Oda, Çaresiz Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Çöken Oda, Çaresiz Bıraktı

Van'da yaşadıkları evin bir odası çöken aile, evlerinin onarılması için yardım bekliyor.

20.02.2015 12:31

Van'da yaşadıkları evin bir odası çöken aile, evlerinin onarılması için yardım bekliyor.

Cevdetpaşa mahallesinde yaşayan 55 yaşındaki Burhan Ay ile 40 yaşındaki Ayten Ay çifti, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlerini tadilattan geçiremeyince toprak damlı evlerinin yatak odası çöktü.

Çökme sırasında evde olan çift, kendi imkanlarınca önlem almaya çalıştı. Çöken odanın evin diğer bölümlerinde yaşanmaması için tavana tahta direkle destek veren Ay çifti, kısmi çökme yaşanan salonda yaşamaya başladı.

Burhan Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıldır yaşadığı evi imkansızlıktan dolayı onarımdan geçiremediğini anlattı.

Babasının vefatından sonra işsiz kaldığını, kardeşlerinin de imkanları el vermediği için kendisine destek olamadığını belirten Ay, "Onlar gittikten sonra ben de kendi imkanlarımla burada yaşamaya devam ettim. Kağıt, tahta, ayakkabı ne bulursam yakarak ısınıyoruz. Utandığım için kimseye derdimi anlatamıyorum. Hangi kapıya gitsem bir iş verilmiyor. Artık içim doldu ne yapacağımı bilemiyorum" diye konuştu.

Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Ay, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar köylere tatlı götürüp satarak geçimimi sağlıyordum. Ancak kış aylarında bunu yapamıyorum. Köylere tatlı satıp karşılığında peynir, cacık alıyor, onları burada satarak geçiniyorum. Şimdi soba başında oturup bekliyorum ki su ısınsın da bir çay yapayım. Kömür ve yakacağımız yok. Şu anda evin belli bölümlerinde de çökmeler oldu. Bir odam çöktü. Salon da çökmek üzere. Salonun güçlendirilmesi lazım. Büyüklerimden bana yardımcı olmalarını istiyorum."

Evin oda kısmının çökmesi sırasında deprem olduğunu sandığını anlatan Ayten Ay ise kış ayında zor durumda kaldıklarını söyledi.

Ay, yıkılma tehlikesi devam eden evlerinin onarımı için destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çöken Oda, Çaresiz Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement