Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Prof. Dr. Aslan'a onursal üyelik.

16.12.2014 13:44

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan'a, Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından onursal üyelik verildi.

Enstitü, bilimsel yayınları ve çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Aslan'ı üyeliğe seçti. İstanbul'da düzenlenen Winckelmann Konferansları sonrasında üyelik belgesi törenle Aslan'a verildi.

Daha önceki Prof. Dr. Ekrem Akurgal, Prof. Dr. Halet Çambel, Prof. Dr. Bahadır Alkım ve Prof. Dr. Tahsin Özgüç gibi önemli akademisyenler verilen onursal üyelik, ilk kez İstanbul ve Ankara dışındaki bir üniversitede görev yapan akademisyene layık görüldü.

Kitap bağışı

Profilo Holding, ÇOMÜ Kütüphanesi için personeli arasında kitap kampanyası düzenledi.

Kampanya sonunda toplanan yaklaşık 800 kitap Çanakkale'ye gönderildi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Türk iş dünyasının Çanakkale'ye ve ÇOMÜ'ye yaptığı katkılardan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

- Biga'da temel afet bilinci eğitimi

Biga Meslek Yüksekokulunda temel afet bilinci eğitimi verildi.

Okulun konferans salonunda, Mobilya ve Dekorasyon Programı ile ÇOMÜ Afet Eğitim Topluluğu iş birliğinde düzenlenen programa katılan öğretim görevlisi Ayşin Aşkın, birey, kurum ve toplum olarak afetlerden en az şekilde etkilenmek ve meydana gelebilecek kayıpları en aza indirmek için öncelikle temel afet bilincinin oluşturulması gerektiğinden ve bu bilinci oluşturmanın en önemli yollarından bir tanesinin de eğitimden geçtiğini söyledi.

Topluluk öğrencilerinden Ramazan Aslan ve Gizem Akdağ ise sunumların, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement