Çomü'ye Dgs'de Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Çomü'ye Dgs'de Yoğun İlgi

Çomü\'ye Dgs\'de Yoğun İlgi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisar: "ÇOMÜ olarak her yıl kendimizi tüm Türkiye'ye beğendirmek durumunda kalıyoruz ve bunu da başarıyoruz.

11.09.2014 10:08

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre en çok rağbet edilen üniversitelerden biri oldu.

ÖSYM'nin resmi verilerine göre, ÇOMÜ 2 yıllık okullardan 4 yıllık okullara geçiş için sadece 309 kontenjan ayırmış olmasına rağmen Türkiye'nin dört bir yanından 30 bin 202 kişi üniversiteye girmek istedi. Bu sonuçlara göre DGS'de Çanakkale'yi isteyen öğrencilerden yüzde 97.7'si amacına ulaşamadı. ÇOMÜ'ye girmeyi başaranların oranı ise yüzde 2.3'de kaldı.

Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Çanakkale olarak Türkiye'de en çok ilgi gösterilen üniversitelerden biri olmaktan dolayı gurur duyduklarını, bu başarının tesadüfi olmadığını belirtti.

ÇOMÜ'nün hem 2, hem de 4 yıllık programlarına olağanüstü talep olduğuna işaret eden Hisar, şöyle konuştu:

"Kontenjanlarımızı bir misli daha arttırsak emin olunuz onlar da dolar. Ancak bizim önceliğimiz sayısal büyüme değil, niteliksel büyüme. Açılan yeni bölümler ve programlarla hazırlık sınıflarından kaynaklanan bir sayısal artış var. Ancak üniversitenin niteliksel büyümesi bunun çok ötesinde. Eğitim öğretim kadromuz ve idari personelimiz olağanüstü çaba ve fedakarlıkla çalışıyor ve bunun sonuçlarını tüm alanlarda görüyoruz. İşin sevindirici yanı öğrencilerimizin ezici bir çoğunluğu Türkiye'nin diğer illerinden geliyor. Bu da demek oluyor ki ÇOMÜ olarak her yıl kendimizi tüm Türkiye'ye beğendirmek durumunda kalıyoruz ve bunu da başarıyoruz. Ne mutlu üniversitemize." - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement