Çöplük Yangını Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Çöplük Yangını Korkuttu

Çöplük Yangını Korkuttu

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, şehir çöplüğünde meydana gelen yangın çevre sakinlerini korkuttu.

09.08.2014 20:06

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, şehir çöplüğünde meydana gelen yangın çevre sakinlerini korkuttu.

Gediz'in Hacıbaba Mahallesi yakınlarında bulunan şehir çöplüğünde saat 13.30 civarı yangın çıktı. Metan gazı sıkışmasından dolayı başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede tüm çöplüğe yayıldı. Çöplüğün bulunduğu bölgede alev ve siyah dumanlar yükselirken, durumu gören vatandaşlar arasında bir süre tedirginlik yaşandı.

Büyük bir alan üzerindeki çöplükte yaşayan sokak köpekleri ve kedilerin can havliyle yangından kaçtıkları gözlenirken, yangından kaçamayan bazı hayvanlar da vatandaşlar tarafından yardım edilerek telef olmaktan kurtarıldı.

Yangına Gediz itfaiyesinden 4 araç müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınabildi. Çevredeki orman ve ekili alanlara sıçramadan söndürülen yangında can ve mal kaybı yaşanmadı.

Yaklaşık 20 dönüme yakın bir alanı kaplayan Gediz şehir çöplüğündeki yangının metan gazı sıkışmasından dolayı çıktığı, patlamaya karşı zaman zaman kontrollü şekilde yanmasına müsaade edildiği öğrenildi.

YUNUSLAR KÖYÜNDE SAMANLIK YANGINI

Diğer taraftan ilçeye bağlı Yunuslar köyünde Ali Çelik'e ait samanlıkta yangın çıktı. Yangına Gediz ve Eskigediz belediye itfaiyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'nden 5 araç müdahale etti.

Çevre binalara sıçramadan kontrol altına alınan yangında, samanlık, içerisindeki saman balyaları ve bir miktar odunla birlikte tamamen yandı.

Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında can kaybı yaşanmazken, 12 bin liralık maddi hasar meydana geldiği bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çöplük Yangını Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement