Çorlu'da Bisikletçilerin 'Mazgal' Sorunu - Son Dakika
Yerel

Çorlu'da Bisikletçilerin 'Mazgal' Sorunu

Çorlu Bisiklet Topluğu, ilçede belediyenin yollara uyguladığı mazgalların kendileri için uygun olmadığını öne sürdü.

25.08.2015 15:34

Çorlu Bisiklet Topluğu, ilçede belediyenin yollara uyguladığı mazgalların kendileri için uygun olmadığını öne sürdü.

Ali Paşa Mahallesi Belediye Konutları mevkisinde bir araya gelen Çorlu Bisiklet Topluluğu üyeleri, mazgalların bisiklet tekerleklerine uygun olmadığını belirterek, birçok bisiklet sporcusunun bu mazgallar nedeniyle yaralandığını öne sürdü.

Topluluk sözcüsü Bülent Bayazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin yollara uyguladığı mazgallardan memnun olmadıklarını söyledi.

Mazgallarda bırakılan aralıklara bisikletlerinin tekerleklerinin girdiğini ve her gün birkaç bisiklet sporcusunun bu nedenle yaralandığını hatta aralarında sakat kalanların bile bulunduğunu iddia eden Bayazıt,  şunları ifade etti:

"Çorlu'da, 2 binin üzerinde bisiklet sporcusu var. Geçtiğimiz dönemde, Çorlu genelinde demir olmayan mazgallar vardı. Bu mazgalların yapısı, üzerinden bisiklet ile geçmeye uygundu. Ama, son dönemde belediye tarafından ilçe genelinde uygulanmaya başlayan mazgallardaki aralıklar bisiklet ile yolculuk yapmaya uygun değil. Trafikte bisikletçilerin de olduğu unutulmamalı. Belediye yetkililerinde mazgallar ile ilgili bir çalışma bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'da Bisikletçilerin 'Mazgal' Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement