Çorum Barajının Yüzeyi Buz Tuttu - Son Dakika
Yerel

Çorum Barajının Yüzeyi Buz Tuttu

Çorum'da aşırı soğuk nedeniyle kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Çorum Barajının yüzeyi tamamen buz tuttu.

09.01.2015 16:18  Güncelleme: 16:24

Çorum'da aşırı soğuk nedeniyle kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Çorum Barajı'nın yüzeyi tamamen buz tuttu.

Yurt genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava, Çorum'da da yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji verilerine göre sıcaklığın sıfırın altında 22 dereceye kadar düştüğü kentte, belediye tarafından içme suyu depolaması için kullanılan Çorum Barajı'nın yüzeyinin tamamen buzla kaplandığı gözlendi.

Aşırı soğuk nedeniyle yüzeyi buz tutan ve bazı bölümleri karla kaplanan baraj gölü, ziyaretçilerine güzel manzara sunuyor. Araçlarıyla baraja gelen bazı vatandaşlar, baraj çevresinde gezinti yaparak fotoğraf çekiyor. Etrafı ağaçlarla çevreli barajın etrafında bulunan ve zaman zaman yüzeyde uçtukları görülen ördekler de göle güzellik katıyor.

Öte yandan aşırı soğuk hava kent merkezinde de etkili oldu. Kentin çeşitli bölgelerinde yer alan süs havuzları donarken, belediye binası önündeki süs havuzunun donması nedeniyle oluşan sarkıtlar farklı bir görüntü oluşturdu. Güvercinlerin uğrak mekanı süs havuzunun çevresine vatandaşlar ve esnaf da yem bırakıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Çorum'da hava sıcaklığının yarından itibaren 6-7 derece artması bekleniyor. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Barajının Yüzeyi Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement