Çorum'da Trafik Kazaları Mobese Kameralarına Yansıdı - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Trafik Kazaları Mobese Kameralarına Yansıdı

Çorum'da çeşitli tarihlerde meydana gelen trafik kazaları, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarına yansıdı.

04.10.2012 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da çeşitli tarihlerde meydana gelen trafik kazaları, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarına yansıdı.

Kentin çeşitli noktalarında meydana gelen maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları, Çorum Emniyet Müdürlüğü'nce şehrin birçok noktasına yerleştirilen MOBESE kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Sabit ve hareketli olmak üzere 42 ayrı noktada 55 MOBESE kamerasının bulunduğu Çorum'daki kazalara ilişkin görüntülerde, sürücülerin ışık ihlalleri ve dikkatsiz davranışları kazaların en önemli etkenleri arasında yer alıyor.

Çok sayıda aracın kural ihlali yapması sonucu yaşanan kazalarda önemli ölçüde hasarın meydana geldiği gözlenirken, bazı sürücülerin yaralanması da dikkati çekiyor.

-"Trafik bir hayat kuralıdır"-

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, trafiğin bir hayat kuralı olduğuna dikkati çekti.

İki yıl önce hizmete giren ve 42 noktada 55 kameranın, adli olayların aydınlatılması başta olmak üzere trafik kazaları ve kural ihlallerinin tespitinde büyük önem arz ettiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Uyulması gereken trafik kurallarının ihmal ve ihlal edilmesi sonucu meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce insanımız hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmakta. İl Emniyet Müdürlüğümüzün trafik birimlerince halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, denetim ve eğitim faaliyetleri aralıksız devam etmekte. Bu bağlamda yol kullanıcılarının kazalara dikkatini çekmek ve onları bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla yaşanan bazı trafik kazalarının görüntüleri paylaşılmıştır."

Muhabir: Ferhat Barulay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Orhan Topal - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da Trafik Kazaları Mobese Kameralarına Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement