Çorum'da Üniversiteliler Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Üniversiteliler Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Çorum\'da Üniversiteliler Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, eski nişanlısı tarafından öldürülen arkadaşları için oturma eylemi düzenledi.

21.05.2014 16:10  Güncelleme: 16:12

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, eski nişanlısı tarafından öldürülen arkadaşları için oturma eylemi düzenledi.

Dün öğle saatlerinde Sunguroğlu Mahallesi Atatürk Stadyumu yanında meydana gelen olayda, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü öğrencisi Cennet Günana (24), İstanbul'da bir tekstil firmasında çalışan eski nişanlısı Mustafa Ç. (24) tarafından barışma teklifi kabul edilmeyince tabancayla vurularak öldürülmüştü. Eski nişanlısını vuran Mustafa Ç. ise daha sonra aynı silahla kendisini vurarak intihar girişimde bulunmuştu. İntihar girişimde ağır yaralanan genç, dün Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ancak bu sabah kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Dün yaşanan ve hayatının baharında olan 2 gencin ölümü ile sonuçlanan olayın ardından Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü öğrencileri, bugün öldürülen arkadaşları için Atatürk Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Siyah elbiseler giyen ve ellerine Cennet Günana'nın fotoğraflarını taşıyan üniversite öğrencileri, Atatürk Meydanı'nda yaklaşık 30 dakika oturma eylemi yaptı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Gül Eliaçık, "Bugün burada sevgi adına öldürülen, Cennet arkadaşımızı rahmetle anıyoruz. Ülkemizde ve okulumuzda bir daha böyle olaylar yaşanmaması için insanları duyarlılığa davet ediyoruz. Biz buraya okumak için geldik. Ateş sadece ailesini değil, onu seven herkesi yaktı. Ancak önemli olan acıyı yaşamak değil, Bu olaylara dur diyebilmektir. Sonuç olarak tüm gençlere diyoruz ki sevginizin ifadesi bu olmamalı. Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" dedi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından bir süre yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Üniversiteliler Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement