Çorum'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Çorum'daki Sağanak

Sungurlu ilçesindeki yağışın ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor.

17.06.2014 14:48

Çorum'un Sungurlu ilçesinde dün etkili olan sağanağın ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede dün etkili olan sağanağın ardından bazı evlerde su baskınları yaşandığını hatırlatarak, "Allah'a şükür çok büyük bir sıkıntı yok. Su baskını yaşanan ikametler genellikle bahçeli evler. Buralarda bahçelerde su baskınları yaşanmış. Bir evin bahçe duvarının, su baskını sonucu yıkıldığı belirlendi. Oturulan ikametlerde fazla bir sıkıntı görülmüyor. Belediyenin mezbaha ve araç bakım istasyonu da baskından etkilenmiş. Oralarda biraz sıkıntı var. İlçemizin altyapısı iyiymiş. Çok şükür bununla atlattık" diye konuştu.

Beyazyıldız, "Dünkü yağışın ardından bir köyümüzde, tarlada çalışan vatandaşlarımız, derenin taşması sonucu mahsur kalmıştı. Onlar da AFAD ve jandarma ekiplerimizin yardımıyla kurtarıldı" dedi.

Hasar tespit çalışmalar sürüyor

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya da ilçede yağışın ardından yaşanan zarara ilişkin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ekiplerin, belediyeye yapılan müracaatlar doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına başladığını ifade eden Kaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Bu arada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi yetkilileri, ilçede dün 14.00 ile 20.00 saatleri arasında metrekareye 22 kilogram yağış düştüğünü, bunun Sungurlu'da son yıllardaki en yüksek yağış miktarı olduğunu belirtti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement