"Cosmos: Bir Uzay Serüveni" Başlıyor - Son Dakika
Güncel

"Cosmos: Bir Uzay Serüveni" Başlıyor

"Cosmos: Bir Uzay Serüveni" Başlıyor

"Cosmos: Bir Uzay Serüveni" belgesel serisinin prömiyerinin rekor sayıda izleyici kitlesine ulaşması bekleniyor.

07.03.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çapında 210 kanalda ve 400 milyon evde yayınlanacak olan "Cosmos: Bir Uzay Serüveni" belgesel serisinin prömiyerinin rekor sayıda izleyici kitlesine ulaşması bekleniyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tüm Nat Geo ve Fox kanallarında yayınlanacak olan prömiyer, ülkemizde 10 Mart Pazartesi 22.30'da ekrana geliyor.

Türkiye'de Haluk Bilginer dünyada ise Richard Gere, Kirsten Dunst, Patrick Stewart, Amanda Seyfried, Alfred Molina gibi ünlü isimlerin seslendirdiği seri, orijinal ve Türkçe dublaj seçenekleri ile izlenebiliyor.

Fox International Channels (FIC) ve National Geographic Channels International (NGCI), 1980 yılında ilk yayınından kısa bir süre sonra televizyon tarihinin en sevilen belgesel serilerinden bir haline gelen Cosmos: Kişisel Bir Yolculuk'un 35. yıldönümünü yepyeni bir belgesel serisi olan "Cosmos: Bir Uzay Serüveni"ni yayınlamaya başlayarak kutluyor. Ann Druyan'ın yapımcılık ve yazarlığını üstlenmenin yanı sıra yönetmen koltuğuna da oturduğu, Seth MacFarlane'in (Family Guy, Ted) de yapımcı olarak yer aldığı 13 bölümlük yeni belgesel serisi "Cosmos: Bir Uzay Serüveni", Fox International Channels (FIC) ve National Geographic Channels International (NGCI) kanalları ile dünyayla buluşmaya hazırlanıyor. 180 ülkede 90 Nat Geo kanalında ve 125 ülkede 120 Fox kanalında ekrana gelecek Cosmos: Bir Uzay Serüveni" prömiyerinin 400 milyon ev ile dünyanın en yaygın izleyici erişimine ulaşması bekleniyor.

Turkcell sponsorluğunda yayınlanacak belgesel dizinin ilk bölümü 10 Mart Pazartesi akşamı başta National Geographic Channel olmak üzere Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo HD, Nat Geo People, Foxlife, Foxlife HD, FX, FX HD, Foxcrime ve Foxcrime HD'de aynı anda 22.30'da ekrana gelecek.

Efsane devam ediyor

ABD'li gökbilimci Carl Sagan'ın 1980'lerde sunduğu çığır açan belgesel dizisi 35 yıl içinde 175'ten fazla ülkede 750 milyondan fazla insana ulaştı. İzleyicileri yaşadığımız dünyanın ötesine taşıyan seri, üç Emmy ve bir Peabody ödülünün de sahibi olmayı başardı. Cosmos'un takipçisi niteliğindeki 13 bölümden oluşan yeni belgesel dizi, dünyaca ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson anlatımı ile yıldızlara tekrar yelken açıyor. İnsanoğlunun bilgi arayışındaki destansı yolculuk daha önce olmadığı kadar çarpıcı bir dille ekranlara geliyor. Cosmos: Bir Uzay Serüveni evrenin uzak köşelerindeki yeni dünyaları keşfetmek isteyenleri, kökenimizi milyonlarca kilometre uzaklıktaki yıldızlarda aramak isteyenleri ve evreni en geniş çerçevede tanımak isteyenleri ekran başına davet ediyor.

Haluk Bilginer'in sesiyle evrene yolculuk

"Cosmos: Bir Uzay Serüveni" belgeseli başarılı tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer'in sesiyle ekrana gelecek. Orijinal yayında Richard Gere, Kirsten Dunst, Patrick Stewart, Amanda Seyfried, Alfred Molina gibi Hollywood'un önemli isimlerinin sesleriyle yer aldığı belgeselin sunucusu Neil deGrasse Tyson'ı Haluk Bilginer seslendiriyor.

Fox International Channels ve National Geographic Channels International CMO'su Liz Dolan "COSMOS: Bir Uzay Serüveni"nin vizyonu bizlere, tüm dünyada National Geographic ve FOX kanallarında 400 milyondan fazla eve ulaşacak bir kampanya yapmamız konusunda ilham kaynağı oldu. Fox'un tüm eğlence kanallarında "The Walking Dead" gibi dizilere global tanıtımlar yaptık. National Geographic kanallarımızda ise "Zihin Oyunları" gibi belgesel dizilerimize de global tanıtımlar yaptık. Ama hiç bir zaman FIC'nin eğlence kanallarının gücünü Nat Geo kanallarıyla bir araya getirerek Amerika ile aynı anda yayınlamadık. İşte bunu da COSMOS ile yapıyoruz. COSMOS sadece 400 milyon evde prömiyer etmeyecek, her bir evde iki ya da üç kanalda aynı anda yayınlanıyor olacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Cosmos: Bir Uzay Serüveni' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement