CRR'den İstanbullulara müzik dolu bir hafta - Son Dakika
Güncel

CRR'den İstanbullulara müzik dolu bir hafta

Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden güzel altı konserle İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak.

21.03.2016 10:45  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta " İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında Türk Halk Müziği'nin iki dev ismi Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe'yi aynı sahnede buluştururken klavsenin en başarılı virtüözlerinden Mahan Esfahani, usta tenor Nicholas Phan, dünyaca ünlü mandolin sanatçısı Avi Avital ile Venedik Barok Orkestrası'nı konuk edecek.

Klavsenin başarılı ve tutkulu virtüözlerinden Mahan Esfahani, bu kez zengin bir repertuvarla

28 Mart Pazartesi günü CRR'ye kalpleri fethetmeye geliyor. Thomas Tomkins ve Orlando Gibbons'un eserlerinin seslendirileceği "Mahan Esfahani Klavsen Resitali" 20.00'de başlayacak.

Usta tenor Nicholas Phan, viyola da gambada Ann Marie Morgan ve lavta ve teorboda Michael Leopold, 29 Mart Salı günü Cemal Reşit Rey'de sahnesinde bir araya geliyor. Sanatçılar, "A Painted Tale" başlığıyla sunacakları konser, eşsiz bir seçkiyle 20.00'de İstanbullu sanatseverlerin karşısında olacak.

Barok müzik üstadı ve klavsen sanatçısı Andrea Marcon yönetimindeki Venedik Barok Orkestrası, Barok dönemin en seçkin eserleriyle 31 Mart Perşembe günü müzikseverlere uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir performans vaat ediyor. Venedik Barok Orkestrası, CRR Konser Salonu'nda bir kez daha 16. ve 17. yüzyılın en değerli eserlerinin yeniden keşfedilmesine ışık tutacak. Müzisyenler, İstanbullu dinleyicileri için 20.00'de sahnede olacak.

"Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk" projesinin nisan ayındaki programında, Azerbaycanlı ünlü piyanist Doç. Dr. İslam Manafov, piyano enstrümanının ortaya çıkışını, gelişimini, önemli besteciler ve yorumcuları, orkestra ve orkestra şefinin önemini anlatacak. Etkinlik, 2 Nisan Cumartesi günü 13.00'te gerçekleşecek.

Mandolin sanatçısı olarak "En İyi Solist" kategorisinde Grammy adayı olan dikkat çekici ve maceracı müzisyenlerden Avi Avital, 2 Nisan Cumartesi günü 20.00'de CRR Konser Salonu'nda müzikseverlere harika bir gece yaşatacak. Sanatçıya akordeonda Ksenija Sidorova ve vurmalı çalgılarda Itamar Doari'nin eşlik edeceği konser, 20.00'de başlayacak.

İstanbul'da Pazar Konserleri Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe ile devam ediyor.

"İstanbul'da Pazar Konserleri" başlığı altında sanatseverleri Türk müziğinin usta sesleriyle buluşturan CRR, 3 Nisan Pazar günü Türk Halk Müziği'nin iki usta ismi Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe'yi ağırlayacak. Türk Halk Müziği tutkunlarına unutamayacakları bir türkü ziyafeti sunacak olan konser, 14.00'te başlayacak.




Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CRR'den İstanbullulara müzik dolu bir hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement