Cü'de Bin Kişilik Öğrenci Yurdunun Temelleri Atıldı - Son Dakika
Yerel

Cü'de Bin Kişilik Öğrenci Yurdunun Temelleri Atıldı

Cü\'de Bin Kişilik Öğrenci Yurdunun Temelleri Atıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ile Yurtpark Firması Ortaklığınca CÜ Vakfı'nın arazisine bin kişilik öğrenci yurdunun temelleri atıldı.

26.03.2014 09:29

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı ile Yurtpark Firması Ortaklığınca CÜ Vakfı'nın arazisine bin kişilik öğrenci yurdunun temelleri atıldı.

Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık, "İnşallah bu Ağustos ayında bitecek şekilde planlama yapmış arkadaşlarımız. İnşallah Eylül ayında öğrencilerimiz geldiğinde burada kalma imkanı bulacaklar. Her geçen gün öğrenci sayımız artıyor. Şu anda 45 bin öğrencimiz var Eylül'de daha da fazla olacak. Dolayısıyla barınma imkanı hazırlamak durumundayız. İhtiyaca cevap vermek durumundayız. Anlaşmaya vardığımız 2 bin kişilik yurdun bin kişilik olanını bugün burada temelini atacağız. Bunun devamında Yurtpark firması bin kişilik yurt daha yapacak. Ayrıca Vakfımıza 300 kişilik konuk evi hediye edecekler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yurdun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah devamı da gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk ise konuşmasında "Yaklaşık bir yıl önce çalışmalarımızın sonucu almaya başladık. Yaklaşık 2 bin kişilik öğrenci yurdu 300 kişilikte konukevi bağlantısını yapmış olduk. 300 kişilik konukevi tamamen bağış olarak yapılacak. Buradaki 2 bin kişilik öğrenci yurdundan Vakfımıza ciro üzerinden pay alınacak. Her bir biner kişilik yurttan da yine toprak üzerinden kirası alınacak. Vakfımız için iyi bir gelir kaynağı olacak. Allah hepimize hayırlı uğurlu etsin. Allah utandırmasın. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Bu yatırımlar Sivaslı yatırımcılarımıza örnek teşkil edeceği umuduyla ben hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum " ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından bin kişilik öğrenci yurdunun temelleri atıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de Bin Kişilik Öğrenci Yurdunun Temelleri Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement