Çü'de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Çü'de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi.

23.06.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇİSAM) tarafından düzenlenen "Çukurova Üniversitesi'nde Risk Değerlendirmeleri" konulu seminerde, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mühendis Sabahattin Öztaş tarafından üniversite içerisinde daha önceden tespit edilen ve fotoğraf-video aracılığıyla görüntülenen risk unsurları uygulamalı anlatıldı.

İş sağlığı ve güvenliği çalışmasının temelinin risk değerlendirme esasına dayandığını bildiren Öztaş, şunları kaydetti:

"Risk değerlendirmeyi düzgün yaparsanız eksikleri belirleyip onları giderirseniz riskleri en aza indirir veya ortadan kaldırırsınız. Böylece iş yerinde oluşacak sağlık ve güvenlik sorunlarının önüne geçmiş olursunuz, amacımız çalışanları kaza geçirdikten veya hastalandıktan sonra yardım etmekten çok koruyucu hekimlik ve koruyucu mühendislik uygulamalarını yerine getirmek. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun temeli de buna dayanır. Koruyuculuk esaslıdır."

ÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve ÇİSAM Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır ise risk değerlendirme ekipleri kurup iş yerlerinde bütün birimleri dolaşıp hepsinde risk durumunun haritasını çıkaracaklarını belirterek risk durumlarını ortaya koyup bunlar için gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.

Tanır, ayrıca ÇÜ çalışanları ve öğrencilerine yönelik "Önceliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği" adlı fotoğraf yarışması düzenlediklerini de kaydetti.

Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çü'de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement