Cü Hastanesinde Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Cü Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Cü Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Tatbikatta, alev alan mutfak tüpüne müdahale sırasında hastane görevlilerinden biri yanma tehlikesi atlattı.

11.06.2014 14:24

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği, hastanenin ana binasında ve yoğun bakım servisinde yangın çıktı. Yangın sonrası görevlilerce tahliye edilen hastalardan bazıları başka hastanelere nakledildi, bazıları ise bahçede kurulan sahra hastanesinde tedavi altına alındı.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtartma Ekibi'nin (UMKE) iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta, yaklaşık 80 personel görev aldı.

Bu arada, alev alan mutfak tüpüne müdahale yöntemleri, hastane personeline itfaiye görevlilerince uygulamalı olarak gösterildi. Bu sırada, hastane görevlilerinden biri, yanma tehlikesi atlattı. Tüpteki alevler, itfaiye görevlilerince söndürüldü.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tatbikatın çok verimli geçtiğini söyledi.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam ise hastane personeline yangın ve yangında hareket tarzı hakkında yaklaşık bir haftadır bilgi verildiğini belirterek, bu tatbikatın eksiklikleri görme açısından önemli olduğunu ifade etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü Hastanesinde Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement