Çubuk'ta Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Çubuk\'ta Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinliğin düzenlendiği Cem Evi'nden genel görüntü Detaylar ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla 'Aşure ve Lokma' etkinliği düzenlendi.

23.10.2016 22:46

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinliğin düzenlendiği Cem Evi'nden genel görüntü

Detaylar ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla 'Aşure ve Lokma' etkinliği düzenlendi.

Çubuk'a bağlı Ovacık Mahallesi'nde, yas ve matem ayı olarak kabul edilen Muharrem ayında Kerbela'da yaşanan insanlık dışı katliamı anmak ve İmam Zeynel Abidin'in kurtuluşunu kutlamak amacıyla her yıl kurban kesip, aşure dağıtılıyor.

Bir gün önce kesilen kurbanların etiyle hazırlanan yemekler ve aşurenin misafirlere ikram edildiği etkinlik Ovacık Mahallesi'nde bulunan Cem Evi'nde gerçekleştirildi.

Mahalle sakinleri, muharrem ayı dolayısıyla aşure kaynatıp, kurban kesti. Saygı duruşu ve ardından mahalle imamı Yusuf Karabacak'ın Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Ovacık Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Güngör, muharrem ayının Aleviler için yas ve matem ayı olduğunu ve mahalle sakinleri olarak kendilerinin de Kerbela'da yaşanan insanlık dışı katliamı anmak ve İmam Zeynel Abidin'in kurtuluşunu kutlamak amacıyla her yıl kurban kesip, aşure dağıttıklarını söyledi.

Program daha sonra İlçe Müftüsü Bilal Kara'nın konuşmasıyla devam etti. Ovacık Mahallesi Muhtarı Bayram Kesen ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurban kesen vatandaşlar dedenin huzuruna çıkarak Alevi inancına göre ibadetlerini yaptılar. Programda daha sonra Seyit Kalender Veli Ocağı Dedesi Kadir Kalender'in dua okurken, mahalli aşıklarından Hüseyin Kesen mersiye okudu.

Cem Evi içerisine ve yemekhaneye sofralar kurulurken, misafirlere mahalle halkının hazırladığı aşure ve lokma olarak tabir edilen koyun eti, pilav ikram edildi.

Program, aşure dağıtımı ve ikramların yenmesi ile sona erdi.

Etkinliğe İlçe Müftüsü Bilal Kara, Seyit Kalender Veli Ocağı Dedesi Kadir Kalender ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement