Cuma Mesajları ve Duaları Burada - Son Dakika
Güncel

Cuma Mesajları ve Duaları Burada

Cuma Mesajları ve Duaları Burada

Mübarek Cuma gününde sevdiklerinize ve tüm dostlarınıza dualarınız ve dileklerinizi iletebileceğiniz Cuma mesajlarını sizler için derledik.

07.04.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mübarek Cuma gününde sevdiklerinize ve tüm dostlarınıza dualarınız ve dileklerinizi iletebileceğiniz Cuma mesajlarını sizler için derledik. İşte Cuma günü için en güzel mesajlar..

CUMA MESAJLARI

*Cuma günleri,duanın kabul olacağı bir an vardır. Cumanın gündüzü, gecesinden daha kıymetlidir. Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaIarı kabul etsin inşallah.

*Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı Cumalar…

*Allahım, Seni umuyor ve Sana dua ediyorum. Beni hayırlı umutlarıma kavuştur.Günahlarımı bağışla. Senin her şeye gücün yeter..

*Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim Dualarımızı kabul etsin..Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın İnşalah.

*Alah'ım bizi bize bırakıp şeytanın ve nefsimizin elinde oyuncak eyleme..Bizi Rızanı kazanıp,Cennette Cemalini görenlerden eyle.. Hayırlı Cumalar

*Bu mübarek cuma gününün tüm inananlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum…

*Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü oIan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan Cumanızı kutlarım…

*Tüm din kardeşlerimin Cuması mübarek olsun… Allah herkese şifa versin, bu güzel gününüz gülümsemelerle bitsin inşallah…

*Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım

*Yakınlık ne zamanla ne mekenla sınırlıdır.Eller Allah"a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir.Aklımda yürüğimde ve duamdasınız.Cumanız mübarek olsun..

*Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun…

*Ya Rabbi! Gönlümün tesbihine umut boncukları dizdim tane tane. Her bir çekişte "AF" diyerek sığındım rahmetine. Hayırlı Cumalar.

*Cuma günleri,duanın kabul olacağı bir an vardır. Cuma"nın gündüzü,gecesinden daha kıymetlidir Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla

aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]

(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]

(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan

edilir.) [Taberani]

(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]

(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]

(Cuma günü sabah namazından önce Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh, okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]

(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü

teala, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.)

Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür."

Cuma namazından sonra şu duayı okumak müstehabdır: Allahümme ya ganiyyü, ya hamidü, ya mübdiü, ya mu'idü, ya rahimü, ya vedüd. Eğnini bihalalike an haramike ve bifadlike ammen sivake.

Ey Gani, Hamid, Mübdi, Mu'id, Rahim, Vedüd olan Allahım. Beni halal ettiklerinle iktifa ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsan ederek beni Senden başkasına muhtac etme! demektir.

Bu duaya devam edenleri Allahü teala başkalarına muhtac etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.

Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Haceti olan bir kimse çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri oruç tutsun. Cuma günü temizlenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu duayı okursa Allahü teala'nın izni ile duası kabül olur.

Allahümme inni es'elüke bismike bismillahirrahmanirrahim. Ellezi la ilahe illa hü. Alimül ğaybi veşşehadeti hüverrahmanürrahim. ve es'elüke bismike bismillahirrahmanirrahim. Ellezi la ilahe illa hüvel hayyül kayyüm. La te'huzühü sinetün ve la nevm. Ellezi meleet azametühüsse-mavati vel arde. ve es'elüke bismike bismillahirrahmanirrahim. Ellezi la ilahe illa hüve ve anet lehül vücühü ve haşe'at lehül ebsaru ve veciletil kulübü min haşyetihi en tusalliye ala Muhammedin ve en tu'tini haceti, diyerek hacetini söylemelidir.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Cuma Mesajları ve Duaları Burada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement