Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Sivas'ın Suşehri, Şarkışla ve Ulaş ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

29.10.2015 14:16

Sivas'ın Suşehri, Şarkışla ve Ulaş ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Suşehri Halk Pazarı'ndaki törende, Kaymakam Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Perçi, cumhuriyetin egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu bir yönetim şekli olduğunu kaydetti.

Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmediğini vurgulayan Perçi, "Türk milleti birçok büyük imparatorluklar kurarak dünya milletlerine, devlet teşkilatlanmasının  nasıl olacağını göstermiş, adil ve hoşgörülü idaresiyle de tarihin her döneminde önemli bir rol üstlenmiştir. Öz benliğine yabancılaşmamış gençler ancak Türk milletinin şiarının, saygınlık ve onur olduğunu bilirler. Bunun için de, çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamak durumundayız" dedi.

Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği tören, geçit töreniyle sona erdi.

Ulaş

Ulaş Spor Salonu'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Orhan Altun, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük coşku ve sevinçle kutladıklarını söyledi.

92 yıl önce bugün cumhuriyetin ilanıyla yeni kurulan Türk devletinin yönetim şeklinin belirlendiğini aktaran Altun, şunları kaydetti:

"Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiştir. Dün olduğu gibi bugün de hepimize düşen görev iç ve dış düşmanların vatan millet ve bağımsızla yönelik saldırılarına karşı meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaktır."

Öğrencilerin şiir okuduğu törende, ilçe merkezi ve köylerinde eğitim gören öğrencilerin katıldığı şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Belediye Başkanı İsrafil Göçgün,  İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Erkan Özkan,  İlçe Emniyet Amiri Memet Dursun,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şarkışla

60. Yıl Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, törene katılanların bayramını kutladı.

Pektaş, törende yaptığı konuşmada, "Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiştir. Birçok büyük imparatorluklar kurarak dünya milletlerine devlet teşkilatlanmasının nasıl olacağını göstermiş, adil ve hoşgörülü idaresiyle de tarihin her döneminde önemli bir rol üstlenmiştir" diye konuştu.

Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından tören geçişiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement