Cumhuriyet Bayramında Özgürlüğe Kanat Çırptı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramında Özgürlüğe Kanat Çırptı

Cumhuriyet Bayramında Özgürlüğe Kanat Çırptı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü renkli görüntülerle kutlandı.

29.10.2015 16:14

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü renkli görüntülerle kutlandı. Havanın rüzgarlı ve soğuk olmasına rağmen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına aileler de katıldı. Cumhuriyet Bayramı'nda en güzel anlarından biri de 10 gün önce parkta buldukları kanadı kırık güvercini yetkililere teslim ederek tedavilerini sağlayan öğrenciler, özgürlüğüne kavuşturmanın çifte sevincini yaşadılar.

Cumhuriyetin 92'inci yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi Ankara'nın Kazan İlçesi'nde de renkli görüntülerle kutlandı. Tören öncesi Kaymakam Murat Duru, makamda tebrikleri kabul etti. Tebriklerin ardından Kaymakam Duru, protokol üyeleriyle Cumhuriyet özçekimi yaptı. Makamda tebrikleri kabulün ardından protokol üyeleri tören alanına geçildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'nun ardından başlayan törenler. protokol konuşmalarıyla devam etti. Halk oyunu gösterileri renkli görüntülere sahne olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları şiir dinletileriyle devam etti.

Kutlamaların en ilgi çeken kısmı ise 10 gün önce Kazan Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi iki arkadaşın tedavisi için Kazan belediyesine teslim ettikleri kuşun özgürlüğüne kavuşması oldu.Tören sonunda Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve kuşun tedavisi için yetkililere teslim eden 8'inci sınıf öğrencisi Asifegül Küçüktay ile birlikte tedavisi tamamlanan kuş, özgürlüğüne kavuştu. İyilik perisi diye nitelendirilen öğrenci Asifegül Küçüktay, Kaymakam Murat Duru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün avuçları arasından gökyüzüne kanat çırpan güvercin, saniyeler içinde gözden kayboldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tören geçişinin ardından son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramında Özgürlüğe Kanat Çırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement