Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oral Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oral Açıklaması

Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, "Kırklareli küçükbaş hayvan merkezi olacak.

27.06.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, "Kırklareli küçükbaş hayvan merkezi olacak." dedi.

Oral, makamında düzenlediği basın toplantısında, kentteki küçükbaş hayvan varlığının her geçen gün arttığını söyledi.

Kırklareli'nin hastalıklardan ari olduğunu anımsatan Oral, kentte yetiştirilen hayvan ve üretilen süt ürünlerine büyük rağbet gösterildiğini kaydetti.

Birlik üyelerine de hizmet edebilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Oral, "Kırklareli küçükbaş hayvan merkezi olacak. Küçükbaş hayvancılığının et, süt ve yapağı verimini yükselterek ilimizin küçükbaş hayvancılığının üretim merkezi haline gelmesini sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Kırklareli kıvırcığını her fırsatta anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Saf kıvırcık koyunlarında kuyrukta yağ depolanması görülmez. Koçlarda yanlara doğru uzanan spiral boynuzlar vardır. Koyunlarda normal olarak boynuz bulunmaz. Kıvırcık ırkı et kalitesi yönünden ülkedeki koyun ırkları arasında ilk sırayı alır. Süt ve yapağı yönünden de verimli bir ırktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement