Darbe Gecesi Rehin Alınan Hulusi Akar, Abdest Alıp Namaz Kılmış - Son Dakika
Güncel

Darbe Gecesi Rehin Alınan Hulusi Akar, Abdest Alıp Namaz Kılmış

15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin rehin aldığı Genelkurmay Başkanı Akar, 'Abdest alıp namaz kılacağım, üzerimi değiştireceğim' demiş, Paşa'yı namazdan sonra götürmüşler.

21.07.2016 08:38  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaverliğini yapan Yarbay Levent Türkkan, ifadesinde 15 Temmuz gecesi Genelkurmay'da yaşananları anlattı. Yaver Türkkan'ın ifadelerine göre; Hulusi Akar, darbeciler odasını bastıktan sonra ilk iş olarak abdest alıp namaz kıldı.

İşte Yarbay Levent Türkkan'ın ağzından darbe gecesi yaşananlar:

"YANLIŞ YAPIYORSUNUZ BÖYLE OLMAZ' DEDİ"

"15 Temmuz günü saat 20.00-21.00 arasında Genelkurmay Başkanı Akar makamındaydı, ben de oradaydım. Olaylar çok hızlı gelişti. Akar, en son MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile 1 saatten fazla görüştü. Hakan Bey zaten sürekli bize gelirdi, biz ona giderdik. Komutanla ikisi birbirlerini severlerdi. Bu görüşmede olağanüstü bir buluşma hissetmedim. Fidan makamdan ayrıldıktan çok kısa süre sonra Özel Kuvvetlerden 20 civarında tam teçhizatlı asker karargaha girdi. Orhan Yıkılkan da Mehmet Dişli de oradaydı. Mehmet Dişli, komutanın kapısını çalıp içeri girdi. Dişli Paşa içeride 5 dakika civarında kaldı. Aralarında ne konuştuklarını duymadık. Dışarı çıktığında 'ortada... girin...' dedi. İçeriye ben, Yüzbaşı Serdar Tekin, Başçavuş Abdullah, Özel Kalem Müdürü Albay Ramazan, Orhan Yıkılkan ile girdik. Dişli de oradaydı. Akar Paşa, bizlere hitaben 'Yanlış yapıyorsunuz, bu böyle olmaz' dedi. Benim elimde tabanca vardı. Hulusi Paşa makamının yanındaki masada sandalyede oturuyordu."

"ABDEST ALDI, NAMAZ KILDI"

"Tabanca elimdeyken Hulusi Paşa'ya 'Komutanım sizi koltuklara alalım' dedim. O da herkes içeri girince panik yaptı ve 'Bana su getirin' dedi. Serdar Yüzbaşı su getirdi. Alıp içti. Ben 'Abdest alıp namaz kılacağım, üzerimi değiştireceğim' dedi. Arka taraftaki dinlenme odasına Serdar Yüzbaşı ve Abdullah Başçavuşla birlikte girdiler. Orada üzerini değiştirdi, namazını kıldı. Kıldığı namaz, vakit namazı mıydı, ne namazıydı açıkcası bilemiyorum.

"LÜTFEN DEDİĞİMİZİ YAPIN"

Arada kendisi bizlere hitaben, 'Yanlış yapıyorsunuz' diyordu. Ben Hulusi Paşa'ya 'Komutanım, yıllardır yanınızdayım. Hiç sizi üzdüm mü, size hainlik yaptım mı? Lütfen dediklerimizi yapın. Hiçbir sorun çıkmayacak' dediğimi hatırlıyorum. Karşılığında ne cevap verdiğini hatırlamıyorum.

NAMAZDAN SONRA KOLUNA GİRİP GÖTÜRDÜLER

Namazı bittikten sonra montunu giydi. Özel Kuvvetlerden gelen görevliler koluna girip alıp götürdüler."

Darbe Gecesi Rehin Alınan Hulusi Akar, Abdest Alıp Namaz Kılmış

Son Dakika Güncel Darbe Gecesi Rehin Alınan Hulusi Akar, Abdest Alıp Namaz Kılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Anti-AKP li: Tayibin ülkeyi getirdiği hale bakin her taraf yobazlarla dolu 11 55 Yanıtla

Advertisement