Darende'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Darende'den Kısa Kısa

Malatya'nın Darende ilçesine yapılacak İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binası Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihale edildi.

06.06.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Darende ilçesine yapılacak İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binası Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihale edildi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin İstanbul biriminde ihale edilen projenin resmi sürecin tamamlanmasının ardından 500 gün sürede teslim edileceğini belirtti.

Darende'deki hizmetlere her geçen gün bir yenisinin eklendiğini kaydeden Eser, "Yapımı düşünülen emniyet müdürlüğü binası yoğun temaslarımız sonucunda bu yılın yatırım planlanmasına alındı. TOKİ tarafından ihale edildi. Kısa bir süre sonra proje kapsamında tüm ihtiyaçlara cevap veren, polis merkezi Selçuklu mimari tarzında şık bir bina olarak inşa edilecek. Yapılacak emniyet müdürlüğü hizmet binası ilçemizin çehresine de yenilik katacaktır" diye konuştu.

Eser, ihalesi yapılan emniyet müdürlüğü binasının 3 boyutlu projesini İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse'ye hediye ederek, hayırlı olmasını diledi.

Çevre Bakanlığı'ndan Darende'ye arazöz hibesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Darende Belediyesi'ne 2015 model arazöz hibe etti.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, hibe gelen arazözün üzerindeki donanımıyla birçok ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Aracın hizmete girme töreninde konuşan Eser, "Hizmetlerimiz projelerimizin birer birer gerçekleşmesiyle devam edecek. İnşallah kısa bir süre içinde köy garajının temelini atacağız. Ayrıca hayvan pazarının, mezbahanenin, otogarın temelini atacağız. Çarşıda yapacağımız kentsel dönüşümün proje ihalesi haftaya yapılacak. İlçemizdeki ulaşımı rahatlatacak köprüler ise yapılmaya başlandı. Temelini atacağımız yeni projelerle Darende'miz inşallah bu yıl şantiye alanına dönecek" ifadelerini kullandı.

Eser, tahsis edilen aracın Darende'ye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement